Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Magia nu le-a scăpat de poliție: Două ghicitoare românce și iubiții lor au făcut 1 milion de lei din înșelătorii
WhatsApp
Două românce de 39 și 47 de ani din județul Buzău sunt suspectate că au înșelat mai mulți oameni, cărora le-au spus că au puteri supranaturale și pot să le rezolve problemele. „Ghicioarele”, alături de iubiții lor, au făcut 1 milion de lei din „afacere”.  

Oamenii legii din Buzău au realizat cinci percheziții la mai multe domicilii în județ, la persoane bănuite de proxenetism, lovire sau alte violenţe și înșelăciune, prin metoda ghicitului. În urma acțiunii, patru persoane au fost reținute, scrie Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, din verificări a rezultat că, în perioada 2016 – 2022, doi bărbați, din municipiul Buzău, în vârstă de 40 şi 45 de ani, ar fi desfășurat activități de proxenetism. Astfel, cei doi au încurajat practicarea prostituției de către mai multe tinere pe teritoriul mai multor state europene, obţinând, în acest fel, foloase materiale.

De asemenea, în perioada 2017-2021, două femei, în vârstă de 47 şi 39 de ani, ar fi înşelat mai multe persoane, prin inducerea în eroare a acestora cu privire la faptul că ar deține puteri supranaturale. Astfel, ele susțineau că ar putea să rezolve problemele personale ale celor care urmau să le devină victime și să le cadă în plasă.

 

Magia nu le-a scăpat de poliție

 

Între cei implicați ar exista legături de rudenie sau de concubinaj. Astfel, acestea ar fi obținut foloase estimate la peste 1.000.000 de lei.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au confiscat 3 mașini de lux, 24 de telefoane mobile, 21.710 lei, un laptop, 1.310 lire sterline, 850 de euro, înscrisuri și documente, medii de stocare, dar și bunuri susceptibile a face obiectul activității infracționale.

De asemenea, 12 persoane au fost duse la audieri. Cei doi bărbați au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore pentru proxenetism, iar cele două femeie au fost reținute pentru înșelăciune, prin metoda ghicitului.

Persoanele reținute urmează a fi prezentate miercuri instanței cu propunere de arestare preventivă, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel