Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE: Doi turiști români din Grecia plasați în carantină, după ce au fost testați pozitiv
WhatsApp
Doi turiști români au fost confirmați cu infecție cu noul coronavirus, în timp ce se aflau pe teritoriul Greciei, și au fost plasați în carantină, anunță, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). 
thassos_grecia_vacanta

"În continuarea informațiilor cu privire la situația turiștilor români din Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Atena a fost notificată de către doi cetățeni români cu privire la confirmarea acestora pentru infecția cu COVID-19, în urma testării la intrarea pe teritoriul Greciei. Aceștia au fost deja plasați în carantină în unități hoteliere special desemnate și sunt asistați medical. În ambele cazuri, starea de sănătate a persoanelor infectate este bună. Reprezentanții misiunii diplomatice a României la Atena sunt în dialog cu cei doi cetățeni și sunt pregătiți să acorde asistență consulară, conform competențelor”, conform MAE.

MAE precizează că protocoalele epidemiologice, inclusiv efectuarea carantinei sau eventuale decizii de retestare a cetățenilor confirmați ca fiind infectați sunt luate de către autoritățile elene, conform legislației în vigoare.

În ceea ce privește situația din punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, potrivit informațiilor comunicate de reprezentantul Ambasadei României la Sofia aflat la fața locului, coloana de autovehicule aflată în așteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde, la acest moment, pe o lungime de 5-6 km, timpul de așteptare fiind de aproximativ patru ore.

De asemenea, MAE precizează că, în contextul blocajului înregistrat în cursul dimineții și ca urmare a demersurilor întreprinse de Ambasada României la Atena și de Consulatul General al României la Salonic, autoritățile elene au suplimentat resursele alocate, în prezent accesul pentru autoturisme făcându-se pe 3 benzi, iar testarea în 2 puncte simultan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel