Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE: Cum pot intra românii în Italia începând de joi. Trei documente sunt acum obligatorii
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile italiene au revizuit condițiile de intrare în țară, în contextul pandemiei. Toți românii care intră, începând de joi, în Italia, trebuie să aibă formularul digital, certificat COVID și test negativ.  

Începând de joi, toate persoanele care au fost sau au trecut prin România în ultimele 14 zile trebuie să prezinte transportatorului, la momentul îmbarcării, sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări, următoarele documente (cumulativ):

a. formularul digital de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu ), în format digital sau tipărit

b. certificatul verde COVID-19, care să ateste efectuarea schemei complete de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puțin 14 zile anterior intrării în Republica Italiană, sau trecerea prin boală, într-un interval de maximum 6 luni anterior intrării, sau o altă certificare echivalentă

c. dovada efectuării unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării în Republica Italiană, sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 24 de ore înaintea intrării.

Persoanele care nu prezintă certificatul verde COVID-19 care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare sau trecerea prin boală trebuie să respecte măsura autoizolării pentru o perioadă de 5 zile de la intrarea pe teritoriul italian, la adresa indicată în formularul de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu), și să efectueze un test molecular sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la finalul perioadei de autoizolare.

Copiii cu vârsta de până la 6 ani nu trebuie să prezinte la intrarea în Italia dovada efectuării unui test molecular sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, dar sunt supuși măsurii izolării, cu excepția celor care sunt însoțiți de părintele sau părinții care se află în posesia unui certificat ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel