Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scandal la Madrid. Doi români au ocupat ilegal casa unei bătrâne de 86 de ani și nu vor să plece: "Cunosc legea. Nu mă dă nimeni afară"
WhatsApp
Doi români, soți și soți, care au ocupat ilegal un apartament din cartierul madrilen Lavapies, refuză să părăsească locuința. Proprietara este o bătrână care a suferit o intervenție chirurgicală în străinătate și care urmează să se întoarcă acasă fără să știe că apartamentul este ocupat ilegal. 
Cei doi români care au ocupat casa bătrânei din Spania (Foto: Antena3.com)

O familie de români ține prima pagină a presei din Spania, după ce a ocupat casa unei bătrâne dintr-un cartier din Madrid. Femeia a plecat în vizită la fiica sa stabilită în Canada fără să bănuiască o clipă că nu va mai avea unde să se întoarcă. "Cunosc legea. Până proprietarul nu face plângere, nu mă dă nimeni afară”, a declarat românul, potrivit publicației spaniole Antena 3.  

Bătrâna a plecat la fiica sa în Canada

 

Vecinilor lui Pepi nu le vine să creadă că locuința pe care a părăsit-o în urmă cu câteva luni pentru a-și vizita fiica în Canada a fost ocupată ilegal. Pepi are 86 de ani și când a rămas văduvă, a călătorit la Toronto, unde locuiesc copiii ei. Acolo a suferit o operație la ochi și este îngrijită de rudele sale. Când se va întoarce în Spania, va avea neplăcuta surpriză că acolo locuiește un cuplu, relatează publicația citată.

Costel, românul care pur și simplu s-a mutat în casa bătrânei, spune că știe bine legea și că atâta timp cât nu există nicio plângere din partea proprietarului, nu îi poate evacua nimeni. El spune că locuința era plină de praf atunci când a intrat și prezenta semne că nu mai locuia cineva acolo de mult timp. Mai mult, spune că a găsit în casă cenușa abandonată a unui animal de companie și susține că o păstrează pentru proprietarul apartamentului.

Românul spune că știe bine legea

 

Românul chiar recunoaște că are și informații despre proprietarul apartamentului și că a crezut că femeia nu mai locuia aici de mai mult de un an. El credea că aceasta a părăsit apartamentul și a plecat să locuiască cu familia sa în Canada. 

Costel a sosit în Spania în urmă cu 15 ani, apoi a plecat să lucreze în Germania și a decis să se întoarcă în Spania în urmă cu câteva luni. "Locuiam pe stradă pentru că îl am pe fiul meu la școală", spune el. "Cunoșteam legea, de aceea am făcut ceea ce am făcut. Atâta timp cât nu există nicio plângere din partea proprietarului, nu ne pot da afară", insistă românul.

"Casa lui Pepi nu a fost niciodată așa"

 

Vecinii spun că ocupanții ilegali au schimbat încuietorile ușilor și au distrus sistemele de securitate găsite în casă. De asemenea, ei subliniază că Pepi nu a abandonat casa, ci doar a plecat temporar. "Pepi nu a părăsit niciodată casa. A plecat pentru că i-a murit soțul, iar ea s-a îmbolnăvit și a trebuit să facă o operație", susțin aceștia.

Susanna Griso, prezentatoarea emisiunii Espejo Público (Oglinda Publică, n.r.), care a făcut public cazul, a ținut să sublinieze că "problema nu este că proprietara este în Canada. Problema este că aceasta este casa ei și nu o poți ocupa ilegal". El a adăugat că, dintre multele scuze pe care le-a auzit pentru a ocupa ilegal o casă, aceasta este prima dată când ocupantul ilegal a intrat "pentru că locuința era prăfuită".

Românul insită că apartamentul era mizerabil când s-a mutat el și spune că, atunci când proprietara se va întoarce, intenționează să îi restituie locuința. El precizează că cenușa aparține unui animal de companie pe nume Luna, care a locuit acolo timp de 11 ani.

După ce au văzut cum arată apartamentul casa, vecinii lui Pepi au precizat că nu au văzut imobilul niciodată așa, pentru că vecina lor a avut întotdeauna "o casă frumoasă și foarte curată".

 

----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel