Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lucian Todea a murit. Fostul fotbalist avea 36 de ani
WhatsApp
Fotbalul românesc este în doliu. Lucian Todea a murit, vineri, la vârsta de 36 de ani, după ce s-a luptat cu o formă agresivă de cancer la cap.
Lucian Todea a murit. Fostul fotbalist avea 36 de ani. FOTO: captură sportarad.ro.

După Florin Hidișan (40 de ani), UTA se desparte prematur de un alt fost mijlocaș la creație din echipa ce a evoluat în Liga 1 între 2006 și 2008. Lucian Todea s-a stins în noaptea de joi spre vineri, pierzând rapid lupta cu cancer agresiv la cap, informează sportarad.ro. Fotbalistul originar din Oradea avea doar 36 de ani și a mobilizat mulți foști colegi sau cunoscuți în sprijinul cauzei sale.

După acțiunea umanitară a prietenilor de la mini-fotbal de la finalul lunii octombrie, în ultimele săptămâni, pe facebook, Gigel Bucur, Mihai Neșu, Marius Popa, Adrian Anca, George Pușcaș, Raymond Lukacs, Steliano Filip, Liviu Antal, Ciprian Deac, Denis Alibec, Beto, Mihai Pintilii, Lukasz Szukala, Iulian Cristea, Daniel Celea sau Daniel Paraschiv au licitat tricouri de joc, iar Helmuth Duckadam și-a pus la bătaie o pereche de mănuși. Din păcate, „Todică” nici nu a mai ajuns să înceapă un tratament în străinătate, starea sa de sănătate înrăutățindu-se de pe o zi pe alta.

 

Lucian Todea a debutat în Liga I în tricoul echipei UTA Arad la 20 de ani

 

Format la LPS Bihorul Oradea (grupa antrenorului Ionel Negrea), Lucian Todea a debutat în Liga I în tricoul echipei UTA Arad la 20 de ani pe 3 martie 2007 într-un meci cu FC Argeș, scor 0-0, la care au asistat 7.000 de spectatori. Antrenorul arădenilor era atunci Marius Lăcătuș, care l-a trimis pe teren pe Lucian în minutul 69, în locul lui Thiago Fernandes.

Printre coechipieri i-a avut pe portarul Daniel Tudor, jucătorii Laszlo Balint, Cosmin Pașcovici, Cristian Todea, Crstian Dănălache, Bogdan Apostu sau bihoreanul Dorin Mihuț, ulterior fiind coleg și cu Ioan Hora. După experiența arădeană a mai jucat, printre altele, la FC Bihor, Lotus Băile Felix, Dinamo II București, Corvinul Hunedoara, CSM Râmnicu Vâlcea, SCM Zalău, Crișul Chișineu Criș. Ultima dată a fost legitimat la CS Oșorhei de unde s-a și retras în decembrie 2018, la numai 32 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel