Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Loredana Toma, sportiva care aduce României două medalii de aur, de la Campionatele Mondiale de haltere de la Bogota
WhatsApp
Sportiva româncă Loredana Toma a cucerit două medalii de aur, luni, la Campionatele Mondiale de haltere de la Bogota (Columbia), în cadrul cat. 71 kg, la stilul smuls şi la total.
 / Foto: Captură video youtube

Toma s-a impus la smuls cu 119 kg, nou record mondial de senioare, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Haltere.

Românca a fost a patra la stilul aruncat, cu 137 kg, în timp ce la total a încheiat pe prima poziţie, cu 256 kg, fiind urmată de chinezoaica Tiantian Zeng, 253 kg, şi de Angie Palacios (Ecuador), cu 252 kg.

România încheie astfel Mondialele de la Bogota cu trei medalii, cele două de aur câştigate de Loredana Toma şi argintul obţinut de Mihaela-Valentina Cambei la stilul smuls, în cadrul categoriei olimpice 49 kg.

La Mondialele de la Bogota participă 537 de sportivi din 93 de ţări, 270 la feminin şi 267 la masculin, aceasta fiind prima competiţie de calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024. România a fost reprezentată de şase sportivi, patru la feminin şi doi la masculin.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de 1K (@one_kilo_)

 

Câștigătoarele la 71-Kilograme Grupa A Podium

 

În sesiunea din grupa A de 71 de kilograme s-au înregistrat mai multe ridicări reușite în apropiere decât la orice altă categorie de greutate de la începutul Mondialelor. Iată cum arăta podiumul la sfârșitul serii: 

Locul 1: Loredana Elena Toma (ROU) - 256 (119/137)

Locul 2: Zeng Tiantian (CHN) - 253 (113/140)

Locul 3: Angie Palacios Dajomes (ECU) - 252 (116/136)

 

Halterofila americană Olivia Reeves (71KG) a câștigat medalia de bronz la Clean & Jerk la Campionatele Mondiale din 2022

 

La 12 decembrie 2022, halterofila americană Olivia Reeves a obținut o medalie de bronz în proba de smuls și aruncat la Campionatele Mondiale de haltere ale Federației Internaționale de Haltere (IWF) de la Bogota, Columbia.

Reeves, în vârstă de numai 19 ani, a făcut clean & jerked la 139 de kilograme (306,4 pounds) în timpul celei mai competitive sesiuni de până acum a WWC.

De asemenea, este la doar două kilograme distanță de recordul mondial de juniori, 141 de kilograme, deținut de Sara Ahmed din Egipt și care se menține din 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel