Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Locuitorii unui oraș din Italia, expuși norovirusului. Autoritățile cer oamenilor să nu folosească apa de la robinet
WhatsApp
Un oraș din Italia a emis o ordonanță strictă privind folosirea apei de la robinet. Cetățenii sunt sfătuiți să nu folosească apa, nici măcar pentru spălatul fructelor și legumelor sau igiena orală. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Orașul Ponte di Legno din provincia Brescia a emis o ordonanță strictă privind folosirea apei, interzicându-i locuitorilor să o utilizeze în diverse scopuri, inclusiv pentru igiena orală și spălarea fructelor și legumelor. Motivul? Prezența periculoasă a norovirusului în sistemul de apeducte al orașului.

Mai multe persoane au suferit de gastroenterită acută

 

Această decizie drastică a fost luată după ce numeroase persoane din comunitate, precum și turiști, au suferit de gastroenterită acută în luna aprilie. Simptomele severe, cum ar fi diareea, vărsăturile și durerile abdominale, au ridicat suspiciuni cu privire la sursa infecției. După analizele efectuate de ATS Mountain, s-au găsit urme ale norovirusului, un agent patogen extrem de contagios și agresiv.

Primarul Ivan Faustinelli a subliniat că, deși inițial s-a crezut că virusul nu provine din apă, măsurile de precauție au fost luate imediat pentru a proteja sănătatea publică. Chiar dacă unii dintre cei afectați nu au consumat apă din rețeaua de apeducte, urmele de norovirus au fost găsite în analizele apei din sistemul municipal, scrie presa italiană

În comunicatul oficial, s-a menționat că norovirusul poate apărea în apă în cazuri excepționale și că poate fi eliminat prin igienizarea corespunzătoare a rețelei de apă. Autoritățile locale au afirmat că vor continua să efectueze analize și investigații pentru a înțelege modul în care virusul a intrat în sistemul de apeducte și pentru a preveni răspândirea ulterioară a infecției.

Citește și: Analiză. Niveluri alarmante de substanțe chimice în apa de la robinet din Belgia. Planurile autorităților vor fi costisitoare pentru consumatori

În timp ce comunitatea se confruntă cu această situație delicată, cetățenii sunt sfătuiți să respecte cu strictețe ordonanțele emise și să fie vigilenți în privința igienei personale și a consumului de alimente.

-------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel