Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Live România - Belgia. Al doilea meci al naționalei la Euro 2024 
WhatsApp
Vă prezentăm în format live ultimele noutăți legate de meciul României contra Belgiei de la Campionatul European de fotbal din 2024. 
sursa foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin

Update ora 21:00: Echipa de start a României arată identic cu cea din meciul contra Ucrainei, cu o excepție: Florinel Coman nu mai este titular, iar în locul său joacă Valentin Mihăilă. 

România - Belgia începe la ora 22:00, la Koln. Meciul va fi transmis în direct pe Pro TV. Aproximativ 25 000 de suporteri români sunt prezenți la Koln, pentru a susține echipa națională a României. Dacă la precedentul meci, fanii echipei României i-au depășit pe cei ai Ucrainei, acum situația stă diferit: fanii belgieni par a fi mai numeroși și asta pentru că distanța dintre Koln și primul oraș belgian este foarte mică, de aproximativ 200 de kilometri.

România - Belgia. Echipa de start a României

 

Cel mai probabil, selecționerul Edward Iordănescu nu va schimba formula de start a echipei, mergând pe deja cunoscuta expresie sportivă "echipa câștigătoare nu se schimbă".

Așadar, iată cum va arăta primul 11 al României pentru meciul cu Belgia: 

Florin Niță - Nicușor Bancu, Radu Drăgușin, Andrei Burcă, Andrei Rațiu - Marius Marin, Răzvan Marin, Valentin Mihăilă, Nicușor Stanciu, Dennis Man, Denis Drăguș. 

Iată cum va începe echipa Belgiei:

Koen Casteels, Timothy Castagne, Jan Vertonghen, Wout Faes, Arthur Theate, Amadou Onana, Youri Tielemans, Kevin De Bruyne (c), Dodi Lukebakio, Jeremy Doku, Romelu Lukaku.

În acest moment, România ocupă primul loc al grupei, cu trei puncte obținute după victoria cu Ucraina și un golaveraj de 3-0. Locul doi este împărțit de Slovacia și Ucraina, de asemenea cu câte trei puncte, iar pe ultimul loc se află chiar favorita grupei, Belgia cu nici un punct obținut. Belgienii sunt condamnați să câștige meciul cu România, în caz contrar ei fiind eliminați de la acest campionat european.

Situația în grupă s-a complicat foarte mult pentru selecționata noastră după victoria Ucrainei cu Slovacia, scor 2-1. România ar mai avea nevoie de un singur punct în ultimele două meciuri pentru a-și asigura matematic prezența în faza următoare a competiției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
pixel