Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Linkedin: Primele 11 cele mai solicitate locuri de muncă din Italia
WhatsApp
Linkedin a întocmit un clasament al celor 25 de locuri de muncă cele mai căutate de italieni pe bara de căutare a site-ului în ultimii cinci ani, într-o perioadă de timp cuprinsă între ianuarie 2018 și iulie 2022. Prin urmare, platforma a oferit o imagine de ansamblu asupra tendințelor care remodelează piața muncii, dezvăluind care sunt profesiile cu cea mai rapidă creștere din Italia.
Linkedin: Primele 11 cele mai solicitate locuri de muncă din Italia

Pe primul loc în clasamentul celor 25 de profesii cu cea mai rapidă creștere din Italia se află poziția de reprezentant de dezvoltare a vânzărilor, numit și "sales development representative".

El este implicat în principal în căutarea de noi clienți potențiali, asigurându-se că aceștia au demonstrat un real interes pentru compararea diferitelor produse ale companiei, pentru a le propune apoi pe cele care le satisfac cel mai bine nevoile pe tot parcursul ciclului de vânzare. Potrivit linkedin, este nevoie de o medie de 2,4 ani de experiență pentru a prelua acest rol.

Medalia de argint merge la „specialist în sustenabilitate”. Managerii de sustenabilitate creează, supraveghează și implementează strategii de sustenabilitate în cadrul organizațiilor. Este nevoie de o medie de 3,5 ani de experiență anterioară pentru a obține postul.

Pe locul al treilea al podiumului urmează analistul de securitate cibernetică. Supă cum sugerează și numele, aceștia sunt experți în securitatea computerelor. Rutina lor constă, de obicei, în monitorizarea activității de pe site-uri web, servere și baze de date, pentru a identifica posibile amenințări la adresa sistemelor computerizate corporative, cum ar fi virușii și programele spyware. Este necesară o medie de 1,8 ani de experiență anterioară în industrie pentru a fi angajat ca analist Soc.

 

Poziția a patra și a cincea a celor mai căutate joburi în Italia

 

Imediat pe podium, pe locul patru în clasament, se află „customer success managers”: figuri care gestionează portofoliul de clienți al unei companii prin toate etapele procesului de vânzare, cu scopul de a stabili relații pozitive și de durată. Portofoliul de clienți al unei companii este format tocmai dintr-un grup selectat de profesioniști, cu competențe comune, ceea ce permite companiilor să planifice și să le ofere oportunități de afaceri. Pentru a obține rolul ai nevoie de obicei de o experiență lungă: în medie 5,1 ani de experiență.

Pe locul cinci se află directorul de farmacie, responsabil cu gestionarea și coordonarea activităților operaționale ale spațiilor utilizate pentru vânzarea medicamentelor. Este nevoie de o medie de 3,8 ani de experiență pentru a fi angajat.

 

De la a șasea la a noua poziție domină inginerii

 

Pe poziția a șasea găsim inginerii de date, care sunt responsabili cu identificarea tendințelor în seturile de date brute colectate și dezvoltarea sau rafinarea sistemelor pentru a le face potrivite pentru utilizări analitice sau operaționale. În mod obișnuit, este necesară o medie de 3 ani de experiență pentru a-și asuma acest rol.

Pe locul șapte se află inginerii de învățare automată, programatori specializați în proiectarea, implementarea și întreținerea algoritmilor de învățare automată și a sistemelor de inteligență artificială. Recrutarea necesită, în medie, cel puțin 1,8 ani de experiență.

Poziția a opta pentru inginerii de securitate cibernetică, figuri care creează și implementează soluții menite să protejeze sistemele informatice de atacurile hackerilor. Pentru a obține acest rol este necesară o medie de 4 ani de experiență anterioară.

Poziția a noua ocupată de inginerii de învățare automată: programatori specializați în proiectarea, implementarea și întreținerea algoritmilor de învățare automată și a sistemelor de inteligență artificială. 1,8 ani de experiență necesar în medie pentru angajare.

 

Poziția a zecea și a unsprezecea

 

Reprezentanții de dezvoltare a afacerilor, clasați pe locul 10 printre cei mai căutați 25 de pe Linkedin, sunt reprezentanți de afaceri care sunt responsabili cu formarea de noi parteneriate și identificarea oportunităților de creștere pentru companie. Înainte de a-ți prelua rolul ai nevoie, în medie, de cel puțin 5 ani de experiență în domeniile dezvoltării afacerii, strategiei de afaceri și managementului vânzărilor.

Pe poziția a 11-a se află „dezvoltatorii Salesforce”, programatori care sunt responsabili cu crearea și implementarea aplicațiilor sau funcțiilor bazate pe soluția Salesforce CRM. Pentru a fi angajat, ai nevoie, în medie, de 2,5 ani de experiență în sectoare legate de tehnologie și mass-media.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel