Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, laudă Australia pentru că i-a trimis "arme grele" pentru a combate "șantajul nuclear" al lui Vladimir Putin
WhatsApp
Într-un discurs la Institutul Lowy, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lăudat Australia pentru că i-a trimis "arme grele" în combaterea "șantajului nuclear" al lui Putin.
Zelenski spune că Ucraina are nevoie de mai mult timp pentru contraofensivă

'Cu cât primim mai multe arme și muniții - artilerie, drone, apărare antiaeriană, arme antitanc, arme anti-navă - cu atât Rusia simte mai mult responsabilitatea pentru încălcarea dreptului internațional și, în cele din urmă, agresorul va simți că ... are puțin loc pentru orice element de escaladare', a declarat Zelenski, prin intermediul unui link video. 

De asemenea, Zelenski a făcut apel la Australia să facă lobby în comunitatea internațională înaintea unui vot crucial la Națiunile Unite.

'Săptămâna viitoare, Adunarea Generală a ONU va lua în considerare o rezoluție de nerecunoaștere și de condamnare a unei alte încercări de anexare de teritoriu de către Rusia', a spus el.

 

Zelenski cere țărilor să nu rămână neutre și să voteze împotriva unei anexări rusești

 

'Cer Australiei să își folosească toată influența pentru a convinge cât mai multe țări să nu rămână neutre și să voteze pentru dreptul internațional și împotriva unei anexări rusești'.

Ministrul de externe Penny Wong a criticat Rusia pentru referendumurile 'false' pe care le-a organizat în regiunile pe care încearcă să le revendice.

Ea a anunțat, de asemenea, că guvernul a depus o intervenție la Curtea Internațională de Justiție în sprijinul afirmațiilor Ucrainei potrivit cărora Rusia a încălcat Convenția privind prevenirea și pedepsirea crimei de genocid.

 

Zelenski a declarat că Vladimir Putin ar folosi "șantajul nuclear" pentru a încolți națiunile să nu se opună Rusiei

 

El a spus că un infractor care nu primește o pedeapsă adecvată pentru infracțiunile sale ar percepe acest lucru ca pe o "permisiune" de a recidiva.

Președintele ucrainean a spus că, dacă nu va fi oprit, președintele rus va 'consuma' și alte națiuni.

Cu toate acestea, el a stârnit, de asemenea, un val de proteste după ce a sugerat că NATO ar trebui să lanseze lovituri preventive pentru a exclude orice utilizare a armelor nucleare de către Rusia.

'Ce ar trebui să facă NATO? Să facă imposibilă folosirea de către Rusia a armelor nucleare', a mai declarat el.

'Ceea ce este important, fac încă o dată apel la comunitatea internațională... lovituri preventive, astfel încât (rușii) să știe ce li se va întâmpla dacă le vor folosi (armele nucleare)', conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel