Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Laura Vicol și-a dat demisia după publicarea anchetei despre Nordis 
WhatsApp
Laura Vicol are probleme de imagine după publicarea unei anchete recente. 

Deputatul PSD, Laura Vicol, a decis să își prezinte demisia din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, o decizie care vine pe fondul unui scandal generat de investigația publicată de Recorder.

După publicarea materialului, conturile de social media ale Laurei Vicol au fost luate cu asalt. În fața avalanșei de comentarii negative, aceasta și-a blocat contul de Instagram și a restricționat posibilitatea de a comenta pe TikTok, unde avea peste 50.000 de urmăritori.

În scrisoarea sa de demisie, Vicol susține că a devenit victima unor atacuri „nedrepte și fără precedent,” și că renunță la funcția sa „până la clarificarea situației”. De asemenea, numele său a fost legat de soțul său, Vladimir Ciorbă, asociat principal al Grupului Nordis.

Grupul Nordis a intrat în insolvență

 

Grupul Nordis, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața imobiliară de lux din România, trece printr-o perioadă dificilă după ce Tribunalul București a aprobat cererea de intrare în insolvență. Ancheta jurnalistică realizată de Recorder scoate la iveală practici controversate, printre care revânzarea apartamentelor care aveau deja antecontracte și blocarea unor proiecte care nu au progresat deloc în orașe precum Brașov sau Sinaia. 

Acest scandal a izbucnit într-un moment sensibil, când partidele politice își definitivează listele pentru alegerile parlamentare. Potrivit surselor ȘtiriDiaspora.ro, Laura Vicol urma să ocupe o poziție de frunte pe listele PSD Ilfov, dar situația actuală ar putea să îi afecteze serios șansele, fiind foarte posibil să piardă locul pe care îl viza.

Investigația Recorder arată că pe rolul instanțelor de judecată există mai multe procese deschise împotriva companiei. Inclusiv români plecați în diaspora au investit în proiectele companiei, iar în așteptarea apartamentelor, acestea au ajuns în posesia altor persoane. 

Grupul Nordis a devenit cunoscut în România datorită proiectelor sale imobiliare de lux, dezvoltate în locații emblematice din țară. Folosindu-se de simboluri naționale, precum Marea Neagră și munții Carpați, compania a promovat imaginea unei Românii moderne, cu standarde occidentale.

Printr-o campanie de marketing intensă, Nordis a reușit să capteze atenția publicului, iar românii din străinătate care lucrează în domenii unde câștigă foarte mulți bani au fost imediat atrași. În investigație sunt prezentate și cazuri ale românilor din afara granițelor țării care au achiziționat apartamente și așteaptă intrarea în posesie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel