Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Laura Crișan și cei doi complici au fost reținuți. Răsturnare de situație cu amanta tatălui. S-a aflat tot planul 
WhatsApp
Procurorii au aflat tot planul care ar fi fost pus la cale chiar de fiica omului de afaceri Ioan Crișan, printr-o detonare de la distanță a mașinii. Primele informații arată că afacerea ar fi urmat să fie lăsată fostului ginere, așadar nu vreunei amante. 
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Laura Crișan, fiica milionarului Ioan Crișan, om de afaceri din Arad, a fost reținută pentru 24 de ore, fiind suspectată de orchestrarea atentatului cu bombă care a dus la moartea tatălui său, în luna mai 2021. Alături de ea, au fost reținuți și doi complici, toți fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de omor calificat, distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive. Procurorii susțin că Laura Crișan a fost cea care a plănuit atentatul, iar complicii săi au procurat dispozitivele necesare pentru asamblarea bombei improvizate.

Ancheta arată că, în mai 2021, complicii au achiziționat un mecanism special care putea fi utilizat ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil. Acesta a fost modificat și completat cu o încărcătură explozivă, care a fost deținută și folosită fără drept. Ulterior, mecanismul a fost amplasat în autoturismul lui Ioan Crișan, parcat în cartierul Vlaicu din Arad. În dimineața zilei de 29 mai 2021, la ora 06:59, dispozitivul a fost detonat de la distanță, în timp ce victima se afla la volan, rezultatul fiind moartea instantanee a omului de afaceri și distrugerea completă a autoturismului. În urma exploziei, a izbucnit un incendiu care a distrus și alte bunuri aflate în apropierea locului faptei, punând în pericol siguranța publică.

La data de 27 mai 2021, cei doi inculpați au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă – procurată, deținută, transportată și folosită fără drept. Aceștia au amplasat dispozitivul în autoturismul victimei, iar la data de 29 mai 2021, ora 06:59, acționând cu premeditare și din interes material, l-au detonat de la distanță în timp ce victima se deplasa la volanul autoturismului în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad.

Laura Crișan ar fi fost disperată că pierde averea familiei

 

Investigațiile au dezvăluit că Laura Crișan ar fi fost instigatoarea principală a acestui act violent, mobilul crimei fiind de ordin financiar. Surse judiciare indică faptul că afaceristul Ioan Crișan ar fi luat decizia de a-și dezmoșteni fiica și de a lăsa afacerea unui fost ginere, lucru care ar fi determinat-o pe Laura Crișan să planifice uciderea tatălui său. Astfel, moartea violentă a acestuia a fost pusă pe seama unui interes material, confirmând suspiciunile anchetatorilor că este vorba despre o crimă premeditată.

Ioan Crișan era cunoscut pentru afacerea sa unică în România, deținând una dintre puținele ferme de somn african din Europa de Est. Situată la câțiva kilometri de municipiul Arad, ferma a fost amenajată pe locul unei foste fabrici de cânepă și includea 22 de bazine alimentate cu apă termală, provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri. Aceasta era o afacere prosperă, în care se creșteau zeci de tone de pește, și reprezenta o sursă importantă de venit pentru familia Crișan. 

Explozia nu doar că a curmat viața lui Ioan Crișan, dar a pus în pericol și alte persoane și bunuri aflate în apropiere. De asemenea, procurorii menționează că atacul a fost unul bine calculat, planificat cu meticulozitate. Aceasta face ca fapta să fie considerată un „asasinat la comandă”. 

Cazul Ioan Crișan a fost intens mediatizat, fiind unul dintre cele mai discutate subiecte în presa românească în ultima perioadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel