Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Lăptăria groazei”, în Italia. Român, înrobit de doi patroni care au pus în pericol sănătatea a mii de cetățeni: Au pregătit brânzeturile printre șoareci morți și otravă
WhatsApp
Un cioban român a fost înrobit timp de 13 ore pe zi pentru câțiva euro și obligat să locuiască într-o locuință în condiții precare, cu fire de electricitate ieșite în afară și șobolani în frigider, în Raffadali, provincia Agrigento, Sicilia, Italia. Bărbatul lucra pentru proprietarii cunoscuți drept patronii fabricii de „lactate de groază” .
„Lăptăria groazei”. Român, înrobit de doi patroni care au pus în pericol sănătatea a mii de cetățeni: Au pregătit brânzeturile printre șoareci morți și otravă. FOTO: captură agrigentonotizie.it

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, personajul principal al anchetei, a ajuns în închisoare în urmă cu trei ani și jumătate: cercetările au constatat și o rețea de transfer de cocaină și câteva episoade de angajare ilegală.

Italia. Peste 30 de persoane, înghesuite de un șofer român într-un rezervor de sticlă: „Un mod de transport deosebit de periculos!”

 

Fabrică de „lactate de groază”

 

Bărbatul a fost judecat sub acuzația că ar fi gestionat o adevărată fabrică de „lactate de groază”, produsele fiind preparate între șoareci morți și otravă pentru șobolani. Procurorul Gloria Andreoli a cerut punerea sub acuzare a lui Antonino V., în vârstă de 63 de ani, din Raffadali, care a ajuns în închisoare în luna decembrie a anului 2019, și a altor trei inculpați, implicați în conducerea afacerii.

Acesta este Omar C., în vârstă de 27 de ani, despre care se crede că a fost partenerul lui, Daniele B., în vârstă de 40 de ani, din Raffadali, și Virgilio S., în vârstă de 66 de ani, din Agrigento. Ultimii doi, ar fi fost responsabili de livrare. 

Antonino V. este acuzat de 11 infracțiuni: falsificare de substanțe destinate alimentelor, fraudă în exercitarea comerțului, exploatare prin muncă, sacrificare ilegală, vânzare de cocaină și conducere fără a fi obținut vreodată permis de conducere. Oamenii legii au început cercetarea pentru că aveau elemente în baza cărora credeau că se ocupa cu cocaină. Activitatea de interceptare, ulterior, a făcut posibilă descoperirea multor alte ipoteze de infracțiuni de cu totul altă natură pe lângă cele legate de diferite episoade de transfer de droguri.

În timpul operațiunii, carabinierii au confiscat peste 300 de kilograme de alimente în stare proastă de conservare. Acestea sunt în mare parte brânzeturi și carne, care au fost scoase imediat de pe piață. În plus, amenzi administrative de 65.000 de euro. Judecătorul de instrucție a respins varianta oferită de suspect în timpul interogatoriului, subliniind că este o teză „complet improbabilă” bazată doar pe negarea acuzațiilor. 

Zeci de români, angajați ilegal la un hotel de patru stele din Italia: Erau puși la muncă peste zece ore pe zi. Alarma a fost dată de tatăl unui adolescent

 

Un cioban român ar fi fost înrobit timp de 13 ore pe zi

 

Carabinierii au cercetat pentru trafic de cocaină și s-au trezit în fața unei „laptării a groazei”. Proprietarul, potrivit rechizitoriului, a pregătit brânzeturile printre șoareci morți și momelile otrăvitoare folosite pentru a-i ucide. Colaboratorul său, un cioban român, ar fi fost înrobit timp de 13 ore pe zi pentru câțiva euro și obligat să locuiască într-o locuință precară, cu fire de electricitate ieșite în afară și șobolani în frigider.

Omar C. este acuzat alături de Antonino V. de unele ipotetice infracțiuni legate de conducerea fabricii de lactate întrucât este considerat acționar chiar dacă la momentul respectiv nu i-au fost luate măsuri asiguratorii. Daniele B. este acuzat că a distribuit cu mașina sa produsele, considerate dăunătoare sănătății, în diferite magazine. Acuzații similare sunt și împotriva lui Virgilio S., un livrator cu duba.

Audierea preliminară pentru discutarea cererii de inculpare a fost stabilită în fața judecătorului Francesco Provenzano pentru 20 aprilie.

Apărătorii, avocații Salvatore Pennica, Arnaldo Faro și Giuseppe Sodano, vor putea solicita o procedură alternativă, cum ar fi un acord de recunoaștere a vinovăției sau o hotărâre prescurtată.

„Ne-am speriat groaznic, am crezut că e cutremur!” Un șofer român de TIR a intrat cu mastodontul într-o casă din Italia (FOTO + VIDEO)

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel