În prezent, ea este principalul candidat pentru noul post de procuror al UE pentru ancherarea fraudelor cu fonduri europene. Ziarul explică faptul că discuţia privind "furtul" a avut loc la "o întâlnire la cel mai înalt nivel a procurorilor din regiune". În Europa de Sud-Est există doar trei state membre UE - Grecia, Bulgaria şi România. Kovesi specifică în mod expres că procurorul nu este român.
"Politicienii și oamenii de afaceri s-au speriat când au văzut că magistrații i-au putut prinde. Deși îngrijorați de faptul că nu vor mai putea să fure, România este departe de a fi singura țară est-europeană acuzată de corupție. Mulți români cred că Bruxelles-ul se ocupă în mod incorect numai cu ei și că atitudinea faţă de Bulgaria este mai tolerantă", a povestit Kovesi în interviu, citată de site-ul ziarului Dnevnik.
În opinia sa, este foarte important ca cetăţenii să fie instruiţi cu privire la combaterea corupţiei. "Am fost foarte surprinsă când le-am spus unor studenţi: "Uitaţi, dacă daţi bani unui profesor pentru a vă lua examenul, asta e infracţiune", pentru că ei nu ştiau că e aşa. Asta e lipsă se educaţie", a spus Kovesi.
"Nu au încercat să vă mituiască pe dumneavoastră", a întrebat ziaristul de la "Financial Times", Alec Russell. "Nu", a răspuns Kovesi. "Nu îndrăznesc?", a insistat jurnalistul. "Sunt atât de multe mituri despre mine, încât cred că nici măcar nu se gândesc la aşa ceva", a adăugat ea.
Articolul începe cu o poveste despre cum, cu puțin înainte de a călători la București, jurnalistul a fost rugat de Kovesi să nu respecte formatul rubricii "Lunch of FT with ...". Motivul este că invitatul alege singur locul, iar Kovesi nu vrea să o acuze după aceea că a făcut reclamă unui anumit restaurant, încălcând legea. Compromisul este că ea va alege totuşi localul, dar numele acestuia nu va fi menționat în articol.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News