Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Kosovo - România, rezultat final în preliminariile Euro 2024
WhatsApp
Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu selecţionata Kosovo, 0-0, meciul disputat pe Stadionul ''Fadil Vokrri'' din Prishtina, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

România obține un punct important într-un meci dificil pe un teren greu și înmuiat de ploaie, iar eroul partidei a fost portarul Horațiu Moldovan.

Tricolorii au început bine meciul și au dominat în primele 20 de minute, dar treptat gazdele au preluat controlul și au exercitat presiune asupra defensivei României.

Prima oportunitate a aparținut lui Pușcaș (min. 8), dar atacantul echipei Genoa nu a reușit să trimită mingea în poartă la centrarea lui Manea.

Gazdele și-au creat prima șansă în minutul 28, când Celina a șutat de la distanță, însă mingea a trecut peste poartă. În minutul 35, Moldovan a avut o intervenție remarcabilă, respingând șutul lui Muslija la colțul lung. Ulterior, Muriqi a reluat cu capul, dar mingea a trecut pe lângă țintă (min. 36).

În ultimele minute ale primei reprize, România a avut două șanse bune, dar Coman a trimis peste poartă (min. 39), iar Man a expediat mingea alături de poartă de la 16 metri distanță (min. 45+1).

Kosovo ar fi putut intra în avantaj la pauză, însă Moldovan a avut o intervenție providențială, respingând șutul lui Celina de sub transversală din afara careului (min. 45+3).

În partea secundă, România a avut o oportunitate la o lovitură fixă în careul kosovar, dar Burcă a fost blocat de Aliti (min. 50), iar Man a trimis mingea peste poartă.

Moldovan a avut o nouă intervenție senzațională în minutul 58, respingând șutul lui Vojvoda de la 12 metri distanță.

Și Stanciu a încercat norocul de la aproximativ 25 de metri, dar a trimis mingea pe lângă poartă (min. 61).

Muntenegru - România, gol anulat la VAR

 

În minutul 69, Kosovo a marcat prin Zhegrova, cu capul la colțul scurt, din centrarea lui Celina, dar golul a fost anulat ulterior de arbitrajul video pentru ofsaid la Celina.

Până la final, ambele echipe au încercat să obțină victoria și acțiunile s-au alternat la cele două porți. Sorescu a avut un șut bun de la 25 de metri, dar portarul a respins (min. 76).

În minutul 78, Zhegrova a șutat de la 22 de metri, iar Moldovan s-a remarcat din nou.

Băluță a încercat de două ori din afara careului (min. 83, 89), dar prima dată portarul a prins mingea, iar a doua oară mingea a trecut peste poartă.

Kosovo a ratat o mare ocazie în minutul 90+2, când Muriqi a trimis mingea peste poartă din doar 8 metri.

Ultima șansă notabilă a meciului a aparținut lui Sorescu (min. 90+5), dar șutul său de la 20 de metri a fost respins de portarul Muric.

La gazde, Florian Loshaj (fost jucător la Poli Iași) și Ermal Krasniqi (CFR Cluj) au început meciul pe bancă.

Din punct de vedere statistic, Kosovo a dominat posesia (55% - 45%), dar România a avut mai multe șuturi către poartă (15-10, dintre care 3 pe poartă) și a obținut mai multe cornere (8-3).

România rămâne neînvinsă după trei meciuri, cu două victorii și un egal, în timp ce Kosovo a acumulat trei puncte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel