Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis, primul șef de stat european premiat la Washington: SUA nu au un aliat mai bun decât România
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a fost distins la Washington cu un premiu pentru conducere internațională remarcabilă, devenind primul lider european care primește o asemenea recunoaștere din partea prestigioasei organizații Atlantic Council.
Klaus Iohannis, primul șef de stat european premiat la Washington: SUA nu au un aliat mai bun decât România

În discursul său plin de mândrie și angajament față de parteneriatul transatlantic, Iohannis a evidențiat contribuțiile semnificative ale României la consolidarea securității și a valorilor democratice în Europa Centrală și de Est. Acest premiu nu a fost doar o recunoaștere a leadershipului său personal, ci și a rolului de lider regional pe care țara sa îl deține în cadrul NATO și alianței transatlantice.

”Sunt onorat să primesc acest premiu. Îl accept ca o recunoaștere a conducerii României, în ultimii 20 de ani, ca membru demn al NATO și partener și prieten al SUA.

În Europa Centrală și de Est, România reprezintă un exemplu în multe domenii - de la apărarea Flancului Estic al NATO, la consolidarea democrației, a drepturilor omului și a statului de drept. Eforturile românești au rezultate care depășesc cu mult granițele noastre naționale. De fapt, acestea au contribuit la consolidarea Europei și a alianței transatlantice și merită să fie recunoscute.

În calitate de Președinte al României, vă pot spune că România s-a aflat cu adevărat în prima linie prin eforturile sale de a ajuta Ucraina. Este responsabilitatea noastră comună și puteți conta pe capacitatea noastră de a o îndeplini. Pentru că Statele Unite nu au un aliat mai bun decât România.

Dedic acest premiu tuturor românilor, precum și parteneriatului și prieteniei dintre România și Statele Unite ale Americii”, a declarat președintele Klaus Iohannis în timpul discursului conform Antena 3 CNN.

 

România este onorată

 

Prin primirea acestui prestigios premiu, Klaus Iohannis se alătură unui select grup de lideri mondiali, precum foștii președinți George Bush și Bill Clinton, actualul președinte Joe Biden sau șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care au fost distinși de Atlantic Council pentru contribuțiile lor remarcabile la nivel global.

”Este un premiu prin care România este onorată și toți românii care și-au aduc contribuția în toți cei 20 de ani de NATO, sunt apreciați la adevărata lor valoare”, a afirmat și Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA.

Această distincție marchează nu doar o recunoaștere a eforturilor și angajamentului personal al președintelui Klaus Iohannis, ci și confirmarea faptului că România ocupă un loc important și respectat în comunitatea internațională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel