Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis: "Acest vot a făcut ceva senzaţional"
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că PSD a primit o sancţiune drastică din partea românilor prin faptul că a pierdut alegerile. Totodată, a subliniat că votul de la referendum şi europarlamentare a "readus România în normalitate, în matca europeană", scrie Agerpres

"Acest vot a făcut ceva senzaţional, ceva ce nu au crezut mulţi că se poate realiza - a readus România în normalitate, în matca europeană, a repus România pe o cale normală, democratică, europeană şi este un rezultat senzaţional. (...) Sunt foarte bucuros şi impresionat de modul în care au votat (n.r. - românii). (...) A dus în derizoriu pe toţi cei care s-au îndoit, unii chiar au boicotat, unii chiar deschis, atitudine prostească, aş spune, de-a dreptu. Nu ştiu de ce au făcut-o, nu ştiu ce şi-au imaginat, dar românii şi-au imaginat ce am crezut şi ce am sperat să se întâmple, au votat un răspuns pentru această guvernare incapabilă pesedistă şi bine au făcut", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la prezentarea cărţii sale "EU.RO", la Bookfest.

Şeful statului a mai declarat că votul de duminică a fost unul de blam pentru discursul anti-UE promovat de PSD în campania electorală.

"Discursul eurosceptic a primit cel mai dur vot de blam posibil într-o democraţie, partidul care a promovat acest discurs mai degrabă eurocritic sau eurofob decât eurosceptic PSD a primit un răspuns clar din partea românilor care au spus: 'aşa nu'. PSD a pierdut alegerile. Este o sancţiune drastică din partea electoratului, dar această sancţiune a permis reaşezarea României în matcă", a mai spus preşedintele ţării.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Europarlamentare 2019 Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel