Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Kim Jong Un a ajuns la disperare. Acuză oficialii din Coreea de Nord de neajunsurile țării
WhatsApp
Kim Jong Un dă vina pe alți oficiali din Coreea de Nord pentru situația în care a ajuns țara. 

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a calificat drept imatur răspunsul ţării sale la primul focar confirmat de COVID-19, acuzând oficialii guvernamentali de neajunsuri şi inerţie, în timp ce cazurile de febră au cuprins ţara, a raportat miercuri presa de stat.

Coreea de Nord a anunțat încă 232.880 de persoane cu simptome de febră şi încă şase decese după ce ţara a dezvăluit epidemia de COVID săptămâna trecută. Autoritățile nu au precizat câte persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19.

Prezidând marţi o şedinţă a Partidului Muncitorilor, aflat la guvernare, Kim a declarat că „imaturitatea capacităţii statului de a face faţă crizei” a crescut „complexitatea şi greutăţile” în lupta împotriva pandemiei, potrivit KCNA, relatează Reuters.

De la prima recunoaştere a epidemiei COVID-19, Coreea de Nord a raportat 1,72 milioane de pacienţi cu simptome de febră, inclusiv 62 de decese până marţi seara.

Coreea de Nord susține că totuși se află pe drumul cel bun 

 

Cu toate acestea, autoritățile susțin că situaţia virusului din ţară a luat o „turnură favorabilă”, adăugând că la reuniunea partidului s-a discutat despre „menţinerea şanselor bune pe frontul general de prevenire a epidemiei”.

Raportul nu a detaliat pe ce motive s-au bazat autoritățile pentru o astfel de evaluare pozitivă. Ţara nu a început vaccinările în masă şi are capacităţi limitate de testare, ceea ce îi face pe mulţi experţi să se teamă că ar putea fi dificil de evaluat cât de mult şi de rapid se răspândeşte boala.

Oficialii şi cercetătorii şi-au intensificat eforturile pentru „dezvoltarea şi producerea masivă de medicamente eficiente în tratamentul infecţiei cu virus şi stabilirea unor metode mai raţionale de diagnosticare şi tratament”, dar KCNA nu a oferit detalii despre ce medicamente sunt implicate.

În faţa unei epidemii de COVID-19, Coreea de Nord şi-a mobilizat forţele armate, inclusiv 3.000 de cadre medicale militare, pentru un sistem de livrare de medicamente 24 de ore din 24, cu 500 de grupuri de intervenţie pentru a confirma şi trata pacienţii infectaţi, a anunțat presa de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel