Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Karner, ministrul austriac de Interne, declarațiile momentului privind intrarea României în Schengen
WhatsApp
Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, se află la Bucureşti pentru a discuta cu omologul român despre lucrurile care îl împiedică să susţină aderarea României la Schengen.

Înainte de întâlnirea cu Bode, Karner a declarat jurnaliștilor prezenți, că, în ceea ce privește rezolvarea chestiunilor reproșate României, „primii pași i-am reușit, dar mai avem mult de lucru împreună” şi că nu poate oferi azi o dată certă pentru aderarea țării noastre în Schengen.

Întrebat de mass-media din România de ce s-a opus, în decembrie, primirii ţării noastre în Schengen, acesta a răspuns că principalul motiv a fost „un sistem care nu funcționează“.

Gerhard Karner, despre România în Schengen:  Mă lupt chiar și cu dvs pentru un sistem mai bun

 

Repet de ce nu am putut să votez pe 8 decembrie pentru aderarea României la spațiul Schengen. În primul rând, pentru că avem un sistem care nu funcționează.

Dacă există controale pe care le efectuați dvs la frontierele externe ale României, există controale însă și între Germania și Austria. Asta înseamnă că și cetățenii austrieci sunt controlați. Franța face la fel cu Germania... Interesul nostru bilateral e ca acest sistem să înceapă să funcționeze cu frontiere externe funcționale.

De aceea, suntem parteneri apropiați care lucrează împreună pentru aceste obiective. Primii pași i-am reușit, dar mai avem mult de lucru împreună.

Vă spun foarte deschis, din partea mea, nu pot să vă ofer astăzi o dată fixă. În primul rând, vreau să obținem rezultate împreună, pentru ca Uniunea Europeană să fie protejată în zona frontierelor externe.

Nu pot decât să mă repet. Nu pot să vă vorbesc despre o dată, este sarcina președinției și a comisiei de a stabili agenda consiliului. Suntem încă departe de acel moment, ca să putem susține că sistemul este funcțional. Și, de aceea, lupt cu mulți parteneri împreună, în primul rând, cu domnul Bode împreună, ca sistemul să poată fi îmbunătățit. De aceea, mă lupt chiar și cu dvs pentru un sistem mai bun", a precizat Karner.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel