Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Justiția britanică îi neagă imunitatea fostului rege al Spaniei
WhatsApp
Chelnerul care susținea că este copilul nelegitim al fostului rege al Spaniei a murit în weekend într-un bar din Catalonia

Justiția din Marea Britanie a respins cererea de imunitate prezentată de fostul regele al Spaniei, Juan Carlos I, în cadrul procesului de hărțuire intentat de fosta sa iubită Corinna zu Sayn-Wittgenstein, în fața Înaltei Curți din Londra.

Avocatul regelui Juan Carlos I, Daniel Bethlehem, a susținut că, în temeiul Actului privind imunitatea statului din 1978 al Marii Britanii, regele nu poate fi judecat de instanțele britanice și că orice acuzație împotriva acestuia trebuie adusă în fața instanțelor spaniole. Judecătorul de caz a decis împotrivă, constatând că „pretenția reclamantei se bazează pe comportamentul de hărțuire al pârâtului” și „astfel de acte nu intră în sfera activității guvernamentale sau suverane”.

Decizia îi permite Corinnei zu Sayn-Wittgenstein să continue procesul civil.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein, 58 de ani, a declarat că a avut o relație romantică, între 2004 și 2009, cu regele Spaniei și denunță că după despărțire a fost spionată și hărțuită din ordinul monarhului. În documentele depuse la instanță a oferit detalii despre „operele de artă, bijuteriile și cadourile financiare” pe care i le-a făcut cadou fostul suveran, inclusiv o donație de 65 de milioane de euro făcută în iunie 2012.

Fosta iubită a mai afirmat că totul s-a schimbat după ce a refuzat, în 2012, să își reia relația cu fostul suveran, moment în care fostul  rege a devenit amenințător cerând ”returnarea cadourilor” și a început să o urmărescă și harțuiască.

Juan Carlos I, 84 de ani, a abdicat în 2014 în favoarea fiului său Felipe al VI-lea, în urma unei serii de scandaluri, începute în 2012, după o vânătoare de elefanți, în Botswana, unde a călătorit însoțit de Corinna zu Sayn-Wittgenstein, o femeie de afaceri daneză, proaspăt divorțată de un prinț german.

Dezvăluirile fostei iubite despre presupusa delapidare a lui Juan Carlos l-au determinat pe regele să plece în exil, în august 2020, în Emiratele Arabe Unite.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel