Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Joe Biden s-a retras din cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA: "E cel mai bine"
WhatsApp
Președintele în funcție al SUA, Joe Biden, a anunțat sâmbătă seară că se retrage din cursa pentru viitoarele alegeri prezidențiale 

"Cred că este în interesul partidului meu şi al ţării să mă retrag şi să mă concentrez exclusiv pe exercitarea funcţiilor de preşedinte până la finalul mandatului meu", a declarat Joe Biden, conform unui comunicat oficial al Casei Albe, anunţând că se va adresa naţiunii în cursul serii.

Iată scrisoarea adresată de președintele Joe Biden națiunii americane:

Dragii mei americani,

În ultimii trei ani și jumătate, am făcut progrese mari ca Națiune.

Astăzi, America are cea mai puternică economie din lume. Am făcut investiții istorice în reconstruirea Națiunii noastre, în scăderea costurilor medicamentelor eliberate pe bază de rețetă pentru vârstnici și în extinderea asistenței medicale la prețuri accesibile pentru un număr record de americani. Am oferit îngrijiri de care aveau nevoie un milion de veterani expuși la substanțe toxice. A adoptat prima lege privind siguranța armelor în 30 de ani. A fost numită prima femeie afro-americană la Curtea Supremă. Și am adoptat cea mai importantă legislație climatică din istoria lumii. America nu a fost niciodată mai bine poziționată pentru a conduce decât suntem astăzi.

Știu că nimic din toate acestea nu s-ar fi putut face fără voi, poporul american. Împreună, am depășit o pandemie care are loc o dată într-un secol și cea mai gravă criză economică de la Marea Depresiune. Ne-am protejat și păstrat democrația. Și ne-am revitalizat și întărit alianțele din întreaga lume.

A fost cea mai mare onoare din viața mea să slujesc ca președinte. Și, deși intenția mea a fost să caut realegerea, cred că este în interesul partidului meu și al țării să mă retrag și să mă concentrez exclusiv pe îndeplinirea îndatoririlor mele de președinte pentru restul mandatului meu.

Mă voi adresa națiunii mai târziu în această săptămână  și voi explica mai detaliat decizia mea.

Deocamdată, permiteți-mi să-mi exprim cea mai profundă mulțumire tuturor celor care au muncit atât de mult ca să mă vadă reales. Vreau să-i mulțumesc vicepreședintelui Kamala Harris pentru că a fost un partener extraordinar în toată această activitate. Și permiteți-mi să-mi exprim sincera apreciere față de poporul american pentru credința și încrederea pe care le-ați încredințat''. 

Cred astăzi ceea ce am întotdeauna: că nu există nimic pe care America nu poate face - când o facem împreună. Trebuie doar să ne amintim că suntem Statele Unite ale Americii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel