Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Joe Biden: China nu a livrat până în prezent arme Rusiei
WhatsApp
Preşedintele american Joe Biden a afirmat vineri, la Ottawa, că, până în prezent, China "nu a livrat" arme Rusiei, în pofida temerilor exprimate de occidentali pe această temă, scrie AFP.

"Sunt trei luni de când aud că China va furniza Rusiei arme importante (...) Nu înseamnă că nu o vor face, dar încă nu au făcut-o", a declarat preşedintele american în cursul unei vizite în Canada.

"Nu desconsider China. Nu desconsider Rusia", a adăugat el, apreciind că informaţiile despre apropierea dintre Beijing şi Moscova probabil au fost "exagerate".

În schimb, Joe Biden a insistat asupra legăturilor întărite dintre occidentali. "Dacă s-a întâmplat ceva, este că Occidentul şi-a strâns legăturile considerabil", a estimat Joe Biden, vorbind despre o coaliţie "unită".

Cu prilejul unei vizite a preşedintelui chinez Xi Jinping la Moscova săptămâna aceasta, ruşii şi chinezii, la rândul lor, au salutat intrarea într-o "nouă eră" a "relaţiei lor speciale".

Dacă liderul chinez a promis sprijinul său moral şi un colac de salvare comercial, el s-a abţinut, însă, de la furnizarea de arme soldaţilor ruşi angajaţi în Ucraina, ceea ce ar fi putut duce la sancţiuni occidentale împotriva ţării sale.

De asemenea, nu a existat niciun angajament pe termen lung de a cumpăra cantităţi mari de gaz rusesc, ale căror exporturi către Europa s-au prăbuşit, lăsând o gaură în finanţele Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel