Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Jason Dupasquier, moare după accidentul suferit ieri
WhatsApp

Jason Dupasquier, pilot elvețian din echipa CarXpert din Moto3, a murit în această dimineață, la spitalul Careggi din Florența, după accidentul de ieri. În ciuda eforturilor medicilor, Dupasquier nu a reușit să supraviețuiască multiplului accident. 

Jason Dupasquier, în vârstă de 19 anil, suferise un accident la calificările de sâmbătă pentru Marele Premiu al Italiei. Jason a debutat în Mondialul de motociclism viteză în 2020, la echipa germană PrustelGP, dar nu a obţinut niciun punct în primul sezon la Moto3. În acest sezon, elveţianul ocupă locul zece cu 27 puncte.

După ce medici au încercat stabilizarea pacientului la locul accidentului, pilotul a fost transferat sâmbătă cu elicopterul, cu semne vitale și stabil, la cel mai apropiat spital, în Scarperia.

Accidentul s-a produs după o greșeală făcută când a ieșit din Arrabiata 2, cel mai popular colț ale pistei toscane. A căzut la pământ și a fost acroșat de Ayumu Sasaki, care nu a putut evita accidentul. Câteva secunde mai târziu, pilotul spaniol Jeremy Alcoba, care nu l-a văzut pe Dupasquier care căzuse în mijlocul pistei, nu a putut evita nici el impactul.

Echipa sa din Moto3, PrustelGP, şi conaţionalul său Thomas Luhti, de la Moto2, au decis să nu ia startul în Marele Premiu al Italiei de duminică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel