Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Zece pasageri arestați în două săptămâni: transportau 35 de migranți în situație neregulamentară
WhatsApp
Zece pasageri arestați în două săptămâni: transportau 35 de migranți. Aceștia transportau migranți în situație neregulamentară în mașini, inclusiv familii cu copii și minori neînsoțiți. 

Călătoria a opt șoferi și a doi pasageri, opriți între 4 și 15 mai de către ofițerii Sectorului Poliției de Frontieră din Trieste, s-a încheiat cu o arestare pentru complicitate la imigrație ilegală.

La bordul autoturismelor, aceștia transportau migranți fără documente de intrare și ședere în spațiul Schengen. La finalul activităților poliției, cei zece au fost transferați la închisoarea locală din via del Coroneo.

 

Migranți români, găsiți în situație neregulamentară în mașini

 

Este vorba despre doi cetățeni moldoveni, doi români, doi ucraineni, doi pakistanezi, un albanez și un kosovar, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Mașinile lor au fost confiscate, toate având numere de înmatriculare din UE, și anume austriacă, bulgară, franceză, italiană, română, slovenă, germană și maghiară.

Arestările au avut loc seara târziu și la primele ore ale dimineții în municipalitățile Monrupino, Muggia, San Dorligo della Valle și Trieste, în cadrul activităților de combatere a criminalității transfrontaliere, în special a fenomenului de complicitate la imigrația ilegală.

Împreună cu contrabandiștii arestați călătoreau în total 35 de cetățeni din șase țări diferite, marea majoritate din Turcia, patru din Bangladesh, doi din Eritreea, doi din Pakistan, unul din Irak și unul din Siria. Vârsta migranților adulți este cuprinsă între 18 și 46 de ani, în timp ce cea a minorilor variază între câteva luni și 17 ani.

 

Printre migranți se numără și minori neînsoțiți

 

Printre migranți se numără și minori neînsoțiți care au fost încredințați unor structuri adecvate și câteva familii tinere care și-au exprimat intenția de a solicita protecție internațională.

În special, raportăm următorul incident. În seara zilei de 4 mai, târziu, în zona Fernetti a fost oprit pentru control un autoturism cu numere de înmatriculare bulgărești, condus de un cetățean moldovean în vârstă de 30 de ani, I.B. inițialele sale.

Pe bancheta din spate, călătorind într-un disconfort extrem, printre bagaje, se afla o familie cu doi copii așezați în poala părinților. Toți patru păreau foarte epuizați de călătorie. Pe lângă șofer, a fost arestat și pasagerul de pe scaunul din față, cetățeanul moldovean G.P., în vârstă de 29 de ani, care este considerat și el un instigator la imigrație ilegală.

Personalul Departamentului de prevenire a criminalității din Veneto Padova a colaborat la arestarea celor doi, conform presei italiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel