Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia vrea să permită organizarea de funeralii ca parte a planului de relaxare a restricţiilor
WhatsApp
Italia, ţara europeană cu cel mai mare număr de decese provocate de noul coronavirus, urmează să permită organizarea de funeralii în cadrul planului de revenire treptată, începând cu 4 mai, din izolarea impusă populaţiei pentru combatarea epidemiei de COVID-19, a anunţat ministrul de interne italian Luciana Lamorgese, relatează dpa.
Foto ILUSTRATIV

"Nu este uman suportabil să împiedicăm participarea la funeralii pentru multe familii care au suferit o pierdere", a declarat ea pentru Avvenire, ziar al Bisericii Catolice italiene.

"Având în vedere faza de revenire treptată din izolare, voi propune guvernului un pas concret: trebuie să fim capabili să organizăm din nou înmormântări, deşi numai în prezenţa rudelor apropiate", a adăugat ea.

Toate adunările publice, inclusiv înmormântările şi nunţile, au fost interzise în cadrul măsurilor de izolare la nivel naţional aplicate începând cu 10 martie. Bisericile au rămas deschise pentru rugăciuni individuale.

În unele cazuri, preoţilor catolici li s-a permis să rostească rugăciuni scurte în faţa sicrielor aduse în faţa bisericilor, în prezenţa a doar câtorva persoane.

Italia a înregistrat peste 25.000 de decese din cauza COVID-19, cea mai mare cifră a deceselor provocate de noul coronavirus la nivel mondial, după Statele Unite.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel