Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un șofer român de TIR se luptă cu o boală cumplită. Copiii lui Traian au lansat o melodie: „Pentru a-i oferi tatălui nostru o speranță de viață”
WhatsApp
Un șofer român de camion, în vârstă de 56 de ani, se luptă cu o boală cumplită. Cei trei copii ai lui Traian au lansat o strângere de fonduri și au creat o melodie pentru a-l sprijini, în Staffoli di Santa Croce sull'Arno, provincia Pisa, Toscana din Italia.
Italia. Un șofer român de TIR se luptă cu o boală cumplită. Copiii lui Traian au lansat o melodie: „Pentru a-i oferi tatălui nostru o speranță de viață”

De fiecare dată când se aude cântecul, va fi ca și cum ai oferi puțin mai multă speranță unui român care așteaptă un transplant. O provocare împotriva bolii, care pare să-și fi găsit aliatul ideal în muzică. Toate acestea se regăsesc în versurile și notele „Banale”, melodia creată de un grup de tineri artiști pentru a sprijini strângerea de fonduri lansată de trei frați din Staffoli di Santa Croce sull'Arno pentru a-și ajuta tatăl. Este vorba de gemenii Luca și Lucrezia, în vârstă de 22 de ani, și de sora lor Ariana, în vârstă de 20 de ani, care din vara trecută au decis să lanseze o strângere de fonduri pentru tatăl lor Traian, în vârstă de 56 de ani, cetățean român, care în aprilie a fost diagnosticat cu meliom multiplu (n.r. - o formă de cancer al măduvei osoase). 

Cunoscut în cătunul Santacrocese în care a locuit Traian până în urmă cu câțiva ani înainte de a rupe relația cu partenera sa, bărbatul, șofer profesionist, s-a întors în Italia în aprilie pentru a petrece Paștele cu copiii săi, înainte de a pleca la Perugia la muncă. Atunci, bărbatul a acuzat o boală care l-a forțat să fie internat, unde medicii l-au diagnosticat cu cancer.

Întors în România pentru a fi supus ciclurilor de chimioterapie, totul pe cheltuiala sa, Traian a descoperit că speranța sa de viață este legată doar de un posibil transplant de măduvă osoasă.

„Fiind cetățean român, toate tratamentele susținute până acum au fost suportate în totalitate de tatăl nostru, pentru că sistemul de sănătate românesc nu este ca cel italian. Între timp a fost nevoit să înceteze să lucreze. Am început procesul pentru a-l determina să se stabilească în Italia și să obțină un card de sănătate, dar toate acestea durează și toate tratamentele continuă să fie plătite”, spun copiii lui Traian.

Ce salariu are un șofer român de TIR în Germania. Cosmin a dezvăluit pe Tik Tok cât câștigă pe lună și a devenit viral

 

Proiect muzical pentru șoferul român de TIR

 

Din acest motiv Lucrezia, Luca și Ariana au decis mai întâi să lanseze o strângere de fonduri pe site-ul „gofoundme.com” unde este posibil să faci o donație. În același timp, însă, au decis să adauge inițiativei și un proiect muzical susținut de agenția de comunicare Lady Purple Sky și făcut posibil prin colaborarea artiștilor. Textul a fost scris de Steffy Ky, iar vocea este dată de cântăreața Angela Sofia (alias Basthet).

 

Lor li s-a alăturat apoi un tânăr din Ponte a Egola, Gabriele Di Sarli (alias Core Diz), inginer de sunet și producător de la Jam Academy din Lucca, care a creat o versiune remix a piesei.

 

„Atât Angela, cât și Gabriele s-au pus la dispoziție gratuit”, explică cei trei frați. „Toate drepturile de autor ale piesei vor fi donate tatălui nostru. Încercăm acum să facem ca unii TikTokers și alți artiști să vină cu propria lor versiune a cântecului. Totul cu scopul de a răspândi cât mai mult cântecul și de a oferi astfel tatălui nostru o speranță de viață”.

Italia. Șofer român de TIR, imobilizat pe o autostradă, în drum spre Germania: Ce i-au descoperit polițiștii în remorcă i-ar putea aduce închisoarea

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel