Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un român și câțiva complici, arestați după ce au jefuit un cămin pentru persoane cu probleme mintale. Hoții au cerut bani, pastile și țigări
WhatsApp
O bandă formată din șase tineri, trei adulți și trei minori, au jefuit o unitate unde sunt ocrotite persoane cu probleme mintale din L'Aquila, Italia. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Un român în vârstă de 26 de ani a fost arestat după ce a jefuit împreună cu alte persoane, un apartament social unde locuiau persoane cu probleme psihice. 

Incidentul a avut loc pe 23 ianuarie într-un apartament administrat de Municipalitate, destinat proiectului de locuințe sociale în zona Bazzano.

Conform investigațiilor efectuate de autorități, grupul infracțional a acționat în jurul orei 04:00 dimineața, profitând de absență lucrătorilor sociali și sanitari care au lăsat singuri trei pacienți suferind de probleme psihice. Unul dinte hoți a sunat insistent soneria apartamentului până când i-a fost deschisă ușa.

Hoții le-au ordonat victimelor să nu se miște, sub amenințarea unei bare de fier de aproximativ jumătate de metru. 

Hoții au furat bani, medicamente, țigări și documentele de identitate ale victimelor 

 

Hoții au cerut bani, tutun și medicamente psihiatrice de la victimele lor, care erau persoane cu tulburări psihice ce se aflau în îngrijire la Centrul de Sănătate Mintală al ASL (Azienda Sanitaria Locale) din L'Aquila. Cu brutalitate, au spart ușa încuiată a camerei în care se păstrau aceste bunuri, provocând pagube serioase.

Jafurile includ suma de 1.481 de euro, care aparținea parțial pacienților și parțial fondului comun, precum și medicamente psihiatrice, țigări, documente de identitate ale victimelor și două carduri bancare. Autoritățile au intervenit rapid după acest incident, iar cercetările desfășurate de Poliția L'Aquila, sub coordonarea Parchetului ordinar și a Tribunalului pentru Minori, au dus la identificarea și reținerea suspecților.

Dintre cei implicați, unul dintre adulți, un român născut în 1997, a fost arestat și se află într-un centru de detenție. Cei doi adulți rămași, un macedonean și un italian, amândoi născuți în 2005, sunt sub arest la domiciliu, informează AL TV

În ceea ce privește cei trei minori, doi italieni născuți în 2008 și 2007 și un cubanez născut în 2008, aceștia au fost plasați într-un centru de corecție. 

----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel