Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un român de 16 ani, noua senzație a natației mondiale. Câte medalii a cucerit David Popovici într-o săptămână
WhatsApp
David Popovici, 16 ani, a făcut senzație la Europenele de juniori de la Roma. Într-o singură săptămână, sportivul român a cucerit patru medalii și a doborât câteva recorduri mondiale.
Italia. Un român de 16 ani, noua senzație a natației mondiale. Câte medalii a cucerit David Popovici într-o săptămână

Puștiul-minune al natației europene și-a trecut în palmares medaliile de aur în probele de 50, 100 și 200 m liber, la individual, precum și argintul, cu ștafeta de 4×100 m liber.

De asemenea, David Popovici a doborât recordul mondial de juniori în proba de 200 m liber. Mai mult, în decurs de câteva zile, el a corectat de două ori recordul mondial la 100 m liber.

„Născut pe 15 septembrie 2004, David Popovici este, în acest moment, mai rapid decât campionul olimpic, canadianul Kyle Chalmers, și campionul mondial, americanul Caeleb Dressel. De la legendarul rus Aleksandr Popov la incredibilul Popovici?”, a scris La Gazzetta dello Sport despre sportivul român.

David Popovici este calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

 

„Este al 10-lea timp din istorie!”

 

„Sunt extrem de fericită pentru acest succes uriaș. David a obținut o performanță extraordinară cu aceste recorduri mondiale de juniori, titlul european, vicecampion cu ștafeta. De mult nu am mai avut o ștafetă de băieți pe un podium al întreceriloor continentale. Dar cea mai mare realizare a lui e că a reușit cea mai bună performanță mondială a sezonlui, în lupta cu seniorii din SUA, Australia, Rusia etc.

Chiar l-am văzut și la Campionatele Naționalele, de acum o lună, de la Complexul «Lia Manoliu», și mi-a plăcut. Are o lejeritate extraordinară de a înota, o plutire cu totul deosebită, este foarte sus pe apă. Iar când accelerează, ceilalți ai impresia că rămân pe loc”, a spus Carmen Buncaciu, fosta campioană la înot pentru Digi Sport.

„Este al 10-lea timp din istorie și va ajunge la Tokyo peste 16 zile din postura de lider în acest sezon! Născut pe 15 septembrie 2004, David Popovici este în acest moment mai rapid decât campionul olimpic, Kyle Chalmers, și campionul mondial, Caeleb Dressel. De la legendarul Popov la incredibilul Popovici …?”, notează jurnaliștii italieni. Aceștia îl compară pe tânărul înotător român cu marele campion rus Aleksandr Popov, campion olimpic în 1992 și 1996.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel