Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Succes al poliției italiene. Salvini: "Traficanţi de persoane şi terorişti - staţi acasă!"
WhatsApp
Poliţia italiană a arestat miercuri dimineaţă opt bărbaţi - doi italieni, iar ceilalţi în majoritate tunisieni - care făceau parte dintr-o reţea de traficanţi care aducea migranţi, inclusiv posibili jihadişti, cu şalupele din Tunisia până pe coastele Siciliei, au anunţat autorităţile, transmite Reuters. 

Operaţiunile de trafic erau conduse de un tunisian care îşi folosea contul de Facebook pentru a distribui propagandă a Statului Islamic. Tunisianul se află încă în libertate şi este căutat pentru incitare la terorism. 

Pe lângă acesta mai sunt date în urmărire alte şase persoane, în majoritate tunisieni, sub suspiciunea de trafic de persoane şi contrabandă cu ţigări. 

Gruparea constituia 'o ameninţare reală şi concretă pentru securitatea naţională pentru că le putea oferi multor migranţi ilegali o traversare maritimă secretă care era sigură şi rapidă', se precizează în mandatul de arestare. 

Citește și: Italia. SURPRIZĂ. Primari din mai multe oraşe, împotriva legii antimigrație a lui Salvini

Ruta spre Sicilia 'era deosebit de atractivă pentru subiecţi căutaţi de autorităţile tunisiene pentru infracţiuni trecute sau pentru că erau suspectaţi de legături cu grupări teroriste cu motivaţie religioasă', menţionează documentul citat. 

Ancheta a început în 2016, în urma informaţiilor oferite de un tunisian aflat într-o închisoare italiană. El a motivat că doreşte să protejeze Italia de 'o armată de kamikaze'. 

Folosind şalupe rapide, traficanţii ajungeau pe coasta sud-vestică a Siciliei în trei ore şi jumătate, aducând migranţi şi deseori mărfuri de contrabandă, precum ţigări şi haşiş, potrivit depoziţiei tunisianului încarcerat. 

Citește și: Salvini, RĂSPUNS după ce i s-a cerut demisia pentru că mânca nutella pe facebook, în timp ce italienii erau îngroziți de cutremur

Poliţia a documentat cinci operaţiuni ale traficanţilor, dar suspectează că au avut loc mult mai multe, având în vedere convorbirile telefonice interceptate, a declarat unul din anchetatori. 

Acţiunea poliţiei a fost salutată de ministrul de interne Matteo Salvini, pe Twitter: 'Traficanţi de persoane şi terorişti - staţi acasă!', a scris şeful Ligii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel