După restricții severe din perioada sărbătorulor de iarnă, două treimi din regiunile Italiei au fost declarate „zone galbene”, permițând deschiderea barurilor, cafenelelor și restaurantelor, relatează Reuters. „Ne-am simțit morți fără baruri. E minunat să vii aici și să vorbești cu oamenii. Ne simțim vii în fiecare dimineață, înainte de a merge la muncă ”, spune Tiziana Baldo, aflată într-un bar din centrul Romei.
În timp ce o mare parte a Europei rămâne sub restricții dure, barurile și restaurantele din anumite părți ale Italiei pot servi din nou clienții la mese și ghișee până la ora 18. După aceea, clienții pot fi serviți doar la pachet până la ora 22:00, când încep restricțiile de circulație pe timpul nopții. „Sunt foarte fericit pentru că cel puțin această mare risipă de plastic de la tacâmurile de unică folosință se va termina”, spune Leonardo Angelini, muncitor în construcții, în timp ce își bea cafeaua de dimineață într-un bar.
Autoritățile au relaxat restricțiile în 15 din cele 20 de regiuni ale Italiei, deoarece numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a continuat să scadă. Cinci regiuni rămân „zone roșii”, iar călătoriile între regiuni rămân interzise până la jumătatea lunii februarie.
Italia a fost una dintre cele mai afectate țări în timpul primului val de pandemie este pe locul al doilea în Europa în ceea ce privește numărul de decese din cauza COVID din Europa, după Marea Britanie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News