Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Româncă de 29 de ani, moartă așteptând ambulanța ore în șir: Procurorii vor să închidă cazul, fără niciun vinovat; familia se opune / VIDEO
WhatsApp
Familia Paulei, o româncă de 29 de ani din Roma, care a murit după ce a așteptat aproape 3 ore o ambulanță, cere să se facă dreptate în continuare. Procurorul de caz a cerut încetarea urmării penale, susținând că nu există un 'comportament profesional acuzabil' care să fi contribuit la decesul femeii.

Familia Paulei Onofrei, femeia de 29 de ani care a murit din cauza unui ulcer perforant după ce a așteptat aproape trei ore sosirea unei ambulanțe, se opune cererii procurorului de arhivare a cazului.

'A trecut un an și jumătate și sunt încă blocată în acea zi, nu s-a schimbat nimic', mărturisește Rebecca Onofrei, sora Paulei. Deși are abia 20 de ani, dar s-a confruntat deja cu o pierdere uriașă: moartea surorii sale mai mari. În dimineața zilei de 23 iulie 2022, Paula și Rebecca erau singure acasă, părinții lor erau în România, în vizită la rude. Paula, în vârstă de 29 de ani, începe să acuze simptomele a ceea ce se va dovedi mai târziu a fi un ulcer perforant.

"Nu-mi mai simt mâinile și picioarele", i-ar fi spus ea surorii sale, care cheamă ajutoare. În total, Rebecca dă patru telefoane, cerând ajutor într-un mod din ce în ce mai disperat, pe măsură ce starea Paulei se înrăutățește.

Patru apeluri către ambulanța care nu mai venea. Când a sosit, românca era deja moartă

 

157 sunt minutele pe care Paula Onofrei le-a așteptat înainte ca medicii să ajungă la ea. Asta înseamnă mai mult de două ore și jumătate de așteptare, un timp foarte lung, fatal în acest caz. 

Cu două zile mai devreme, Paula se dusese la urgențe pentru că se plângea de crampe abdominale severe. Acolo au suspectat că este vorba de o simplă colită și, după ore întregi de așteptare în sala de așteptare, Paula a decis să plece acasă, în ciuda durerii atroce. În dimineața zilei de 23 iulie, starea ei s-a înrăutățit, iar sora ei, Rebecca, a decis să cheme o ambulanță, care însă a sosit mult prea târziu.

Paramedicii au ajuns la casa familiei Onofrei, în cartierul Casalotti de la periferia Romei, când însă nu au mai putut face nimic. Decesul Paulei a fost declarat la ora 17.14. Primul apel telefonic al surorii sale a fost la ora 13.03. "Nimeni nu i-a spus Rebeccăi că nu sunt ambulanțe disponibile", repetă mereu avocatul familiei Onofrei, Aurelio Padovani, "dimpotrivă, la fiecare apel, operatorul repeta că venim. Fata, să ne amintim că avea doar 18 ani și nu avea permis de conducere, a avut încredere'.

1. -imagine fara descriere- (paula-mama-si-sor.png)

Procuratura cere arhivarea cazului morții Paulei

 

La un an și jumătate de la moartea fetei, procurorul Attilio Pisani a cerut 'arhivarea procedurii penale, excluzând existența unui comportament profesional cenzurabil care să poată fi considerat ca fiind eficient din punct de vedere cauzal în determinarea decesului'. Cu alte cuvinte, niciun proces și, prin urmare, niciun responsabil pentru moartea Paulei, pentru că starea ei ar fi fost prea gravă și, prin urmare, ar fi fost oricum imposibil să i se salveze viața. O palmă grea pentru familia Onofrei. "Cum pot stabili cu certitudine că ea nu ar fi fost salvată cu o intervenție în timp util? - repetă Artemiza, mama Paulei, într-un interviu pentru FanPage - sunt trei spitale la doar 10-15 km de casa noastră. Ar fi putut ajunge la spital în nici măcar o jumătate de oră, când starea ei nu era încă atât de gravă. De ce vor anchetatorii să respingă totul?"

Familia Paulei a depus o opoziție împotriva cererii de clasare, redactată de avocatul lor, Aurelio Padovani, care poate fi rezumată în trei puncte principale. În primul rând, pentru că nimeni nu i-a spus Rebeccăi să găsească o soluție alternativă, deoarece nicio ambulanță nu va sosi prea curând. Și aici ajungem la al doilea punct, unde erau vehiculele de urgență în acea zi de 23 iulie 2022? Ce făceau și de ce nu a ajuns nimeni la casa Onofrei înainte de o a patra atenționare la telefon? Al treilea și ultimul punct, consultanții acuzării nu ar aduce niciun exemplu sau precedent clinic care să acrediteze teza lor că Paula nu ar fi putut fi salvată.

 

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel