Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Român condamnat la închisoare după ce a mers pe autostradă fără să plătească. Are o datorie de sute de euro
WhatsApp
Un român a fost recent condamnat la închisoare în urma unei acuzații grave: intrarea și ieșirea repetată de pe autostradă fără achitarea tarifului de trecere.
Sursă foto: Pexels.com

Un român în vârstă de 35 de ani a fost condamnat la patru luni de închisoare pentru că a intrat și a ieșit de pe autostradă de 15 ori fără să plătească. Astfel, bărbatul a reușit să acumuleze o datorie de 904 de euro către compania Autostrade.

 

Sentința a fost pronunțată în cursul dimineții de joi, 22 februarie 2024

 

Potrivit reconstituirii procurorului, în perioada 18 martie - 15 mai 2019, românul a utilizat autostrada fără a achita tariful de trecere. Acesta ar fi intrat pe autostradă, stând la coadă cu mașina din fața sa, și ar fi ieșit folosind stațiile de taxare automată rezervate serviciului Telepass sau pistele rezervate plății automate. Totalul datoriei acumulate a ajuns la 904 euro, sumă pe care nu a plătit-o niciodată.

În urma unei plângeri depuse împotriva sa, Parchetul l-a acuzat pe român de infracțiunea de înșelăciune, conform presei italiene.

În cadrul audierii de joi, 22 februarie 2024, la tribunalul din Macerata, procurorul Francesca D'Arienzo a solicitat o pedeapsă de un an de închisoare, însă judecătorul Federico Simonelli a decis să aplice o sentință mai puțin severă, de patru luni de închisoare. Società Autostrade per l'Italia s-a constituit parte civilă în acest caz.

 

---------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel