Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia reintroduce controale la granițe. MAE îi avertizează pe români
WhatsApp
Italia reintroduce temporar controalele la frontiere. 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană, că autoritățile din acest stat au instituit temporar controale aleatorii la frontierele naționale terestre, maritime și aeriene.

Măsura este valabilă în perioada 5 iunie (începând cu ora 14:00) – 18 iunie 2024, cu ocazia desfășurării Summitului liderilor statelor membre G7.

Pentru asistență consulară, românii sunt îndemnați să consulte informațiile disponibile la următorul link: https://www.mae.ro/node/64829 .

Anunțul oficial al autorităților italiene se regăsește aici.

Summitul G7, un forum de discuții și decizii asupra unor teme globale majore

 

Controalele la frontiere sunt introduse ca măsură de securitate suplimentară în contextul desfășurării Summitului G7, eveniment care va aduna liderii principalelor economii mondiale în Italia. Summitul G7 reprezintă un forum de discuții și decizii asupra unor teme globale majore, precum economia mondială, politica externă și securitatea internațională.

Datorită importanței și vizibilității acestui eveniment, autoritățile italiene au decis întărirea măsurilor de securitate pentru a asigura buna desfășurare a summitului și protecția participanților.

controale-frontiere-italia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel