Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Prime de până la 600 de euro pentru gunoierii care muncesc de Crăciun
WhatsApp
Gunoierii care muncesc de Crăciun vor primi prime de până la 600 de euro anul acesta, după ce Agenzia per la Mobilità e l'Ambiente (Ama), compania municipală responsabilă de gestionarea deșeurilor, a ajuns la un acord cu sindicatele, pentru a evita situații în care gunoiul "trona" pe străzi, așa cum s-a mai întâmplat în capitala Italiei.  
Italia. Prime de până la 600 de euro pentru gunoierii care muncesc de Crăciun / Foto: Unsplash

În fiecare an, în timpul sărbătorilor, tomberoanele orașului devin pline cu resturi provenite din cadourile de Crăciun și ambalajele acestora. Pentru a face față acestei creșteri semnificative a volumului de deșeuri, Ama și sindicatele au ajuns la un acord menit să încurajeze echipa de gunoieri să lucreze mai mult și să asigure o gestionare eficientă a deșeurilor din capitala italiană.

Acordul, semnat deja de sindicatele Fp Cgil, Fit Cisl, Uiltrasporti și Fiadel, se axează pe prelungirea orelor suplimentare pentru gunoieri. În conformitate cu acordul din iunie anul acesta, care a fost în vigoare până acum, exista un plafon maxim de 250 de ore suplimentare pe an. Cu noul acord, această limită este aproape dublată, permițând gunoierilor să lucreze până la 450 de ore suplimentare până la sfârșitul anului 2023.

 

Roma se confruntă cu o creștere constantă a cantității de deșeuri

 

Acest efort susținut vine în contextul în care orașul Roma se confruntă cu o creștere constantă a cantității de deșeuri generate de populație, iar perioada sărbătorilor adaugă o presiune suplimentară asupra sistemului de gestionare a deșeurilor. Pentru a face față acestei provocări, Ama a decis să stimuleze personalul cu o primă de 600 de euro pe lună pentru cei implicați în această măsură, conform Il Messaggero.

Acordul subliniază importanța recrutării și reconversiei profesionale a personalului. Cu 750 de contracte noi semnate până în prezent și prelungirea orelor suplimentare, Ama își propune să ajungă la un număr total de 1.000 de angajări într-un an, o cifră considerată un pas "istoric" de către companie.

Secretarul general al Fit Cisl Lazio, Marino Masucci, subliniază faptul că această abordare are scopul de a îmbunătăți aspectul general al capitalei în timpul sărbătorilor, reducând simultan riscul de a ajunge la scene de coșmar cu mormane de gunoi neîndepărtate. Cu aproximativ o mie de operatori implicați în program și venituri auxiliare de până la 600 de euro pe lună, această inițiativă își propune să aducă un beneficiu semnificativ angajaților, dar și comunității în ansamblu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel