Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Primarul din Messina continuă greva foamei. Edilul nu e de acord cu restricțiile anti-Covid: "Vom bloca orașul. Sper să nu ajung la acest lucru”
WhatsApp
Cateno De Luca, primarul orașului italian Messina, amplasat în Strâmtoarea Messina, între Peninsula Italică și Sicilia, continuă greva foamei, în care a intrat de pe 18 ianuarie.
Italia. Un primar a intrat în greva foamei. Edilul nu e de acord cu restricțiile anti-Covid, aprobate de Guvern

Oficialul a recurs la această formă de protest, deoarece nu este de acord cu restricțiile anti-Covid, apobate, la sfârșitul anului trecut, de către guvernul de la Roma.

Edilul orașului Messina protestează față de regulile, care prevăd că doar cei vaccinați sau trecuți prin infecția cu COVID pot să ajungă în Messina cu avionul sau feribotul. De asemenea, doar persoanele vaccinate și trecute prin boală pot să aibă acces în hoteluri, restaurante, mijloace de transport în comun, scrie ragusaoggi.it.

„Mă simt obosit în această dimineață. Am o vârstă și mă simt afectat fizic...”, spune primarul pe Facebook, adăugând că este gata să  ridice nivelul de protest în lipsa răspunsurilor de la Roma.

Cateno De Luca susține că Sicilia este ținută prizonieră de statul italian. Printr-o scrisoare adresată secretarului general și președintelui consiliului orășenesc, edilul și-a depus demisia din funcție. Încetarea activității la primărie ar trebui să fie la începutul lunii februarie.

„Să vedem dacă vine vreun semnal. Le-am dat timp să o facă. Termenul va fi sâmbătă dimineața. Vor sosi delegații din toate orașele Siciliei, pentru că problema continuității teritoriale nu este doar a Messinei, ci afectează pe toată lumea. Vom bloca orașul. Sper să nu ajung la acest lucru”, a transmis De Luca.

 

Cine este De Luca, primarul Messinei

 

De Luca, primar al Messinei din 2018, dar cu multă și intensă activitate politică încă din 1990, de la vârsta de 18 ani, a ridicat un cort în portul oraşului pe care îl conduce, la debarcaderul Rada di San Francesco, mai precis, unde se poate spune că locuiește pe timpul protestului.  Demisia lui De Luca vine într-un moment în care el a decis să candideze la următoarele alegeri regionale, pentru e obține președinția regiunii Sicilia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel