Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Povestea ROMÂNULUI care a IMPRESIONAT o comunitate din Sicilia: „Auguri…Bravo, ești un exemplu pentru noi”
WhatsApp
Un șomer din Vrancea a impresionat o comunitate din Sicilia, Italia, după ce a modernizat, sub formă de voluntariat, un parc și un loc de joacă. Bărbatul a fost felicitat de autoritățile locale care l-au ajutat să-și găsească un loc de muncă.
Sursa foto: Facebook Comune di Oliveri

Povestea se petrece în orășelul Oliveri din sudul Italiei. Tânărul de 33 de ani a povestit pe Facebook de ce a plecat din Vrancea și cum a ajuns tocmai în Sicilia.

„Mă numesc Toma Ionel și sunt din judeţul Vrancea. Cum în România locurile de muncă sunt şi nu prea, am decis să plec afară să muncesc. Sunt plecat de 10 ani din ţară, dintre care 7 ani am stat în Grecia şi de 3 ani sunt aici, în Italia, mai precis în Sicilia", a povestit românul pe Facebook.

Pentru că era șomer și avea timp liber, vrânceanul a cerut aprobarea Primăriei din Oliveri pentru a îngriji parcul și locul de joacă din centrul localității.

„Aș vrea să mi se permită să tai iarba în locul de joacă", a fost solicitarea lui Ionel care ulterior a făcut mai mult decât a promis. Localnicii au rămas impresionați de modul în care s-a transformat zona îngrijită de voluntarul român. Autoritățile locale au postat un mesaj pe Facebook în care vorbesc despre „prietenul Ion", despre integrarea în comunitate și despre respectul față de locuri și oameni.

 

Tânărul a fost lăudat de români și de italieni

 

„Ion nu este din Oliveri. El trăiește aici de ceva vreme. Ca să fim sinceri nici măcar nu e italian: vine din România. El este unul dintre noii cetăţeni de import, întâmpinat cu afecţiune în comunitatea noastră. De ceva timp este interesat de inițiativele noastre și împărtășește bătăliile noastre pentru frumusețea locurilor și a decorului urban. Ion nu are loc de muncă și nici cetățenie (...) Din fericire, valoarea angajamentului civic nu are cetățenie, ci se află în sufletul fiecăruia dintre noi (...) Dacă în aceste zile veți vedea un brunet între tobogane și copii, nu vă faceți griji. E unul de-al nostru. Un prieten. Îi mulțumim prietenului nostru Ion pentru că a ales singura cale posibilă spre o integrare reală: respectul față de locuri și oameni", au scris reprezentanții Primăriei Oliveri pe pagina oficială de Facebook.

Imaginile cu parcul și locul de joacă au devenit virale pe rețelele de socializare.

Tânărul a fost lăudat de români și de italieni, iar unii au cerut ca autoritățile să-i dea cetățenie în regim de urgență. „Felicitări Ion, prin exemplul tău faci România să fie mândră de tine și noi, toți românii, în același timp", a scris o femeie, în timp ce un italian i-a transmis lui Ionel: „Auguri...Bravo, ești un exemplu pentru noi".

Românul nu a primit doar aprecieri, ci și două oferte de muncă. Potrivit reprezentanților Primăriei Oliveri, două firme din zonă s-au declarat dispuse să-l angajeze pe tânăr.

Acesta a promis că va continua să îngrijească parcul din localitate în zilele libere, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel