Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Poliția, în alertă, după ce trei prostituate au fost ucise în Roma. Se caută un criminal în serie
WhatsApp
Poliţia caută un posibil criminal în serie după ce cadavrele a trei femei au fost găsite în două apartamente, situate în cartierul de lux Prati din Roma.
Italia. Poliția, în alertă, după ce trei prostituate au fost ucise în Roma. Se caută un criminal în serie. Sursa - pixabay.com

Două dintre victime, de naţionalitate chineză, cu vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani, au fost găsite înjunghiate într-un apartament de pe Via Augusto Riboty. Cadavrele victimelor au fost găsite de portarul blocului, joi dimineaţă. Una dintre femei zăcea moartă în pragul apartamentului, iar cea de-a doua - în interiorul casei.

O altă femeie, de origine columbiană, Marta Castano Torres, şi ea o lucrătoare sexuală, a fost găsită de sora ei într-un apartament de la subsol, pe o stradă din apropiere, scrie The Guardian. Cele două femei de origine chineză, care nu fost încă identificate, au fost înjunghiate în gât, piept şi spate. 

Anchetatorii iau în calcul teoria conform căreia femeile au fost ucise de aceeaşi persoană. Torres, în vârstă de 65 de ani, despre care presa italiană a spus că era lucrătoare sexuală pentru a-şi întreţine fiica, se crede că a fost ucisă înaintea celorlalte două victime, potrivit unei surse din poliţia de la Roma.

Crimele au avut loc la câteva sute de metri de Curtea Supremă a Italiei, într-un cartier de lux, în care a înregistrat o creştere a reţelelor infracţionale, care desfăşoară afaceri legate de de prostituţie în apartamente. Prostituţia este o profesie reglementată în Italia pentru a proteja lucrătorii sexuali. Italia permite prostituţia stradală, dar prostituţia organizată şi bordelurile sunt ilegale.

„Aceste crime sunt îngrozitoare”, a spus Ermina Gbido de la Comitetul pentru Drepturile Civile ale Prostituatelor, o organizaţie non-profit fondată de lucrătorii sexuali în 1982 pentru a lupta împotriva traficului sexual şi pentru a-i sprijini pe cei care practică această meserie.

 

 

Povestea unei prostituate românce din Austria: „Aveam datorii acasă, aveam nevoie de bani”. Singurul regret este că și-a mințit copilul

 

O prostituată româncă vorbește despre „afacerea cu semaforul roșu pentru o lungă perioadă de timp” din Graz, Austria. Ce regretă Ana? Că și-a mințit copilul în legătură cu meseria ei.

Intrarea în afacere? „Nespectaculoasă! Nu a fost nicio presiune, nici trafic de persoane, nici violență. Dacă era presiune, era economică. Aveam datorii acasă, aveam nevoie de bani”, spune Ana, nume schimbat de redactorii din presa din Austria.

Românca a ajuns într-un bordel din Cehia, în urmă cu vreo 20 de ani. „În primele săptămâni mi-a fost foarte greu. Pentru că aici nu vorbim despre dragoste de vânzare. Vorbim despre munca sexuală, vânzarea propriului corp”, spune Ana.

Femeia vorbește și despre cum a ajuns din Cehia în Austria. „O femeie mi-a spus că ar fi mai bine aici (n.r. - Graz), că aș putea câștiga mai mulți bani”.

În cele din urmă, capitala statului Stiria urma să devină un refugiu sigur pentru Ana într-o industrie în mare măsură reglementată din această țară. „Am început într-un bordel și am rămas acolo până când am renunțat acum câțiva ani”. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel