Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia: Peste 20 de morți, după prăbusirea podului. Imagini cumplite. Live+video
WhatsApp
Cel puţin 22 persoane au murit în urma tragediei de la Genova, unde o porţiune dintr-un pod de pe autostrada A10 s-a prăbuşit peste o cale ferată şi mai multe clădiri, a declarat la televiziune viceministrul italian al infrastructurii, Edoardo Rixi, transmit Reuters şi AFP. 

"Din păcate, confirm că sunt 22 morţi, şi bilanţul riscă să se agraveze", a spus Rixi. 

Potrivit AFP, directorul centrului pentru apeluri de urgenţă din Genova a vorbit anterior de "zeci de victime", fără a preciza însă dacă este vorba de morţi sau de răniţi. 



Conducerea regională a pompierilor din Genova a precizat că tronsonul prăbuşit a căzut în cea mai mare parte peste şinele de tren peste care trecea. Prăbuşirea pare să fi afectat şi parcarea aparţinând de o uzină de energie, uzină în care - dat fiind că pe 15 august nu se lucrează nici în Italia - nu se afla decât o echipă de întreţinere. 

Accidentul s-a produs în jurul orei 11.30 locale (09.30 GMT), pe fondul unor ploi torenţiale. 

Potrivit Reuters, podul - care avea o lungime totală de 1,2 km, din care au căzut circa 80 de metri de la o înălţime de 50 de metri - a fost modernizat în 2016, iar operatorul autostrăzii a afirmat că în momentul colapsului aveau loc lucrări de întărire a fundaţiei, subliniind că podul era monitorizat constant. 

Un martor a declarat pentru postul de televiziune Sky Italia că pe pod se aflau în momentul prăbuşirii opt sau nouă maşini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel