Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Peste 1.000 de migranţi au fost debarcaţi în câteva ore
WhatsApp
Peste o mie de migranţi au debarcat în ultimele ore în Italia, iar alte câteva sute, salvaţi de nave umanitare, aşteaptă un port de primire, au transmis duminică ONG-uri şi autorităţile italiene, potrivit AFP.

Peste 600 de persoane care încercau să traverseze Mediterana la bordul unei nave de pescuit în derivă au fost salvate sâmbătă de o navă comercială şi de gărzi de coastă în largul Calabriei, în extremitatea sudică a Italiei.

Ele au fost debarcate în mai multe porturi din Sicilia.

Autorităţile au recuperat de asemenea la bord cinci cadavre de migranţi morţi în circumstanţe încă nedeterminate.

Pe insula Lampedusa, 522 persoane originare în special din Afganistan, Pakistan, Sudan, Etiopia şi Somalia au ajuns în noaptea de sâmbătă spre duminică la bordul a 15 ambarcaţiuni diferite, provenite din Tunisia şi Libia.

Conform media italiene, centrul de primire al acestei mici insule mai apropiate de Africa decât de Italia este depăşit. Centrul are o capacitate de primire de 250-300 de persoane, însă găzduieşte în prezent 1.200, conform agenţiei de presă ANSA.

De asemenea, ONG-urile de salvare pe mare continuă să recupereze sute de migranţi aflaţi în dificultate în Mediterana.

 

SeaWatch a precizat că a efectuat sâmbătă patru operaţiuni de salvare



Duminică, SeaWatch a precizat că a efectuat sâmbătă patru operaţiuni de salvare. "La bordul a SeaWatch3, avem 428 de persoane, între care femei şi copii, o femeie însărcinată în nouă luni şi un pacient cu arsuri grave", a precizat organizaţia pe contul său de Twitter.

Nava OceanViking, a ONG-ului SOS Méditerranée, a precizat că a recuperat 87 de persoane, dintre care 57 de minori neînsoţiţi, înghesuiţi "într-o barcă pneumatică suprapopulată în derivă în apele internaţionale din largul Libiei".

Între 1 ianuarie şi 22 iulie, 34.000 de persoane au ajuns pe mare în Italia, comparativ cu 25.500 în aceeaşi perioadă din 2021 şi 10.900 în 2020, conform Ministerului de Interne.

Ruta de migraţie din centrul Mediteranei este cea mai periculoasă din lume. Organizaţia Internaţională pentru Migraţie estimează la 990 numărul morţilor şi dispăruţilor pe această rută de la începutul anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel