Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Pedeapsă scandaloasă pentru patronii româncei ținută să doarmă pe lăzi de cartofi, după 19 ore de muncă pe zi, fără apă și toaletă
WhatsApp
O lucrătoare româncă a fost obligată să doarmă pe o saltea așezată pe lăzi de cartofi într-o locuință care era de fapt un garaj fără ferestre. Patronii unei firme din Italia au fost condamnați pentru aceste fapte.

Exploatată săptămâni, luni de zile, femeia în vârstă de 50 de ani, de origine română, a lucrat ca muncitoare la o fermă din Cellole. De asemenea, femeia care lucra timp de 19 ore consecutive, era plătită cu doar cinci euro pe oră, potrivit Casertace.net.

Cuplul de patroni și-au maltratat muncitorul agricol, iar judecătorul de la tribunalul din Santa Maria Capua Vetere i-a condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare pe proprietarii unei ferme din Cellole. M. D. C. și V. L., au fost găsiți vinovați de comiterea infracțiunii de rele tratamente împotriva angajatei lor de origine română.

Pedeapsă scandaloasă pentru patronii unei românce din Italia

 

Muncitorul era obligat să se spele la o fântână exterioară și de multe ori nu putea nici măcar să doarmă pe un pat. De fapt, ea obișnuia să se odihnească, așa a povestit femeia, într-un garaj, între lăzi de cartofi, folosite pe post de saltea.

Faptele judecate datează din 2014, când femeia de 51 de ani a lucrat ca muncitor agricol la firma cuplului din Cellulo, unde i se garanta cazare și masă, sau cel puțin așa i s-a lăsat femeii să creadă. Victima a fost angajată să lucreze pe câmp până la 19 ore pe zi pentru 5 EUR pe oră. Această sumă nu i-a fost dată în mod regulat, astfel încât femeia a fost nevoită să cerșească bani în parohie sau să ia credite de la întreprinderile locale.

Femeia, ținută să doarmă pe lăzi de cartofi, după 19 ore de muncă pe zi, fără apă și toaletă

 

La întoarcerea din lagărele de muncă, i se cerea adesea să facă curățenie în gospodărie, fără a fi plătită. Locuința ei consta într-o saltea așezată pe lăzi de cartofi, într-un garaj fără ferestre. Nu era apă în garaj și nici toaletă funcțională. De fapt, femeia în vârstă de 51 de ani a fost obligată să își facă nevoile în zona rurală învecinată și să se spele scoțând puțină apă dintr-o fântână de afară. A fost adesea supusă la agresiuni fizice și verbale.

Din cauza procedurilor judiciare de lungă durată, alte infracțiuni, cum ar fi violența privată și vătămarea corporală, s-au prescris.

Cuplul a fost condamnat la plata cheltuielilor de judecată, la despăgubiri pentru daune care urmează să fie decontate separat și la plata unei sume provizorii imediat executorii către partea civilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel