Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Părinții nou-născutului abandonat pe un câmp din Trapani, identificați după un an: mama e minoră, tatăl tocmai a devenit major
WhatsApp
Un bebeluș nou-născut a fost găsit abandonat în mediul rural din Paceco (provincia Trapni), Italia, și salvat de la o moarte sigură de carabinieri. După un an, presupușii părinți au fost identificați și arestați, sub acuzația de tentativă de omor în complicitate.

Carabinierii de la Secția Operativă a Companiei din Trapani și de la Stația Paceco au arestat un bărbat și o femeie sub acuzația de tentativă de omor în complicitate. Aceștia ar fi părinții nou-născutului care a fost găsit anul trecut, după ce a fost abandonat, într-o zonă rurală din Paceco, în zona Trapanese. Faptele datează din octombrie 2022. Bebelușul a fost găsit din fericire la timp de un fermier care a chemat imediat carabinierii. 

Zona în care a fost găsit nu este aglomerată, iar descoperirea bebelușului, care era înfășurat într-o pătură, a fost în întregime accidentală. Găsit de ziua Sfântului Francisc, bebelușul a primit numele Francesco Alberto: după sfântul din Assisi și după carabinierul care l-a luat primul.

Italia. Părinții nou-născutului abandonat pe un câmp din Trapani, identificați după un an

 

Potrivit primelor informații, bărbatul și femeia arestați de carabinierii din Trapani ar fi doi băieți foarte tineri: mama copilului ar fi încă minoră. Atât ea, cât și presupusul tată al copilului abandonat - băiatul ar avea puțin peste 18 ani - sunt rezidenți în Trapani.

În noaptea nașterii, aceștia l-ar fi abandonat într-un teren, pe deplin conștienți, potrivit reconstituirii magistraților, "de faptul că își expun fiul nu numai la pericole abstracte și posibile rezultate din starea de incapacitate de a se apăra, ci și la riscul unei morți aproape sigure, care a fost evitată datorită unor factori total independenți de voința lor".

Vezi și O româncă și-a abandonat bebelușul de cinci săptămâni pe un câmp: Micuța, găsită întâmplător de câțiva muncitori (VIDEO)

Din momentul în care copilul a fost găsit, carabinierii, coordonați de Procuratura din Trapani și Procuratura pentru minori din Palermo, au încercat să dea de urma celui care a lăsat copilul acolo. În ultimele luni, au fost vizionate ore și ore de imagini de pe sistemele de supraveghere video, au fost intervievați locuitorii din zonă și proprietarii de vehicule care trecuseră prin zonă și au fost efectuate investigații la spitale, cabinete de consultații provinciale, medici de familie, gărzi medicale și școli. S-a făcut totul pentru a dobândi toate elementele posibile utile pentru anchetă.

Munca anchetatorilor de astăzi a permis să se ajungă la cei doi presupuși părinți. Atenția, după cum reiese, s-a concentrat inițial asupra unei minore care nu a frecventat cursurile timp de câteva zile și, printr-o activitate complexă de investigare, a fost posibil să se adune elemente împotriva ei.

Mama e minoră, tatăl tocmai a devenit major 

 

Confirmarea ipotezei de anchetă a venit din partea examenului ADN efectuat de Ris di Messina, care a dat un rezultat pozitiv. Cel extras din placentă și cel dobândit din probele biologice ale tinerei erau perfect superpozabile, cu o probabilitate pe care carabinierii o definesc ca fiind de un milion de miliarde de miliarde în sens contrar.

Cei doi tineri sunt acuzați de tentativă de omor. Fata a fost trimisă la o instituție penală pentru minori, în timp ce tânărul tată, devenit major, la închisoarea din Trapani.

 

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
09 dec 2023, 17:54
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
DCBusiness.ro
09 dec 2023, 21:35
Spectacola.ro
08 dec 2023, 14:00
DCMedical.ro
08 dec 2023, 12:31
ParintiSiPitici.ro
09 dec 2023, 10:53
DCMedical.ro
08 dec 2023, 12:31
Spectacola.ro
08 dec 2023, 14:00
RadioDCNews.ro
07 dec 2023, 20:03
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
DCNews.ro
09 dec 2023, 17:54
ParintiSiPitici.ro
09 dec 2023, 10:53
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
DCBusiness.ro
09 dec 2023, 21:35
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
RadioDCNews.ro
07 dec 2023, 20:03