Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Panică pe străzile din Napoli după un cutremur de 3,4 magnitudine
WhatsApp
Un cutremur de magnitudine 3,4 a lovit regiunea Campi Flegrei în această dimineață, stârnind teamă și panică printre locuitorii din Napoli și zonele adiacente. 
Italia. Panică pe străzile din Napoli după un cutremur de 3,4 magnitudine / Sursa - Pexels

Seismul de magnitudine 3,4 a avut loc la ora 10:02 și epicentrul său a fost înregistrat în Bagnoli, la granița dintre municipalitățile Napoli și Pozzuoli, la o adâncime de doar 3 kilometri, conform Il Messaggero.

Resimțit în întreaga zonă a Campi Flegrei și în districtele vestice ale orașului Napoli, inclusiv în Agnano, Pianura, Soccavo, Fuorigrotta și Posillipo, cutremurul a generat momente de panică printre locuitori. Mulți oameni au ieșit pe străzi speriați, iar rețelele de socializare au fost inundate cu rapoarte despre această experiență înfricoșătoare. Din fericire, până în acest moment, nu au fost raportate pagube materiale sau răniri.

 

Cutremurul a avut cinci replici

 

Acest cutremur a fost urmat de alte cinci fenomene seismice de intensitate mai mică, ultimul înregistrându-se la ora 10:08, cu același epicentru și la o adâncime foarte mică. În ciuda magnitudinii relativ moderate a acestui cutremur, el a fost suficient de puternic pentru a stârni îngrijorare în rândul populației, datorită amplorii și localizării sale.

În plus, acesta nu a fost singurul eveniment seismic înregistrat recent în zonă. Un roi seismic de intensitate minoră, cu epicentrul tot în Campi Flegrei, a avut loc ieri seară, între orele 22:58 și 23:03, având o magnitudine între 1,3 și 1,7. Aceste cutremure succesive ridică întrebări cu privire la activitatea seismică din zonă și la potențialul său de a genera fenomene mai mari în viitor.

Autoritățile locale și experții în seismologie monitorizează îndeaproape situația și îndeamnă populația să rămână vigilenți și să respecte protocoalele de siguranță în caz de cutremur. Odată cu intensificarea activității seismice în regiune, pregătirea și prevenirea devin cruciale pentru protejarea vieților și a bunurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel