Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O gașca de români, care fură portofele și smartphone-uri a fost prinsă de carabinieri
WhatsApp
O gașcă formată din români, cubanezi și bosniaci a fost implicată într-o serie de furturi din buzunare în metrou și furturi la mesele din baruri în Roma, capitala Italiei. 
Escrocherie cu un fals accident la Roma: Un bărbat pe bicicletă s-a aruncat sub o mașină și se prefăcea că a fost călcat / (Foto ilustrativ. Sursa: Freepik)

Carabinierii au intensificat controalele în zonele preponderent frecventate de turiști și cetățeni italieni, reușind să aresteze 17 persoane, majoritatea străini, suspectate de infracțiuni de furt sau tentativă de furt, în unele cazuri și în complicitate.

 

Românii implicați într-o serie de furturi din buzunare și din baruri din Roma

 

Cele mai multe arestări s-au produs în interiorul metroului, atât pe linia "A", cât și pe linia "B", dar și în baruri și restaurante, unde clienții erau vizate de hoți.

Trei femei românce, în vârstă de 32, 44 și 52 de ani, fără domiciliu stabil și deja cunoscute, au fost arestate de carabinieri imediat după ce au luat telefonul mobil din buzunarul gecii unui turist străin care intenționa să probeze niște haine într-un magazin din Via del Corso.

O altă victimă a furtului din buzunare, care a avut loc la stația de metrou Colosseo, este de naționalitate maghiară. Autorul, un bărbat român de 41 de ani, fără domiciliu stabil și cu condamnări anterioare, a fost arestat de carabinieri, care au recuperat și portofelul victimei.

 

Un român a fost victima unui furt



Într-un fast-food, situat în incinta unui centru comercial din cartierul Aurelio, carabinierii au arestat în flagrant delict trei tineri cubanezi, toți în vârstă de 20 de ani, fără domiciliu stabil și cu condamnări anterioare, care tocmai furaseră portofelul din rucsacul unui român.

Printre incidentele raportate se mai numără o tentativă de furt a unui portofel de către un cubanez de 19 ani la stația de metrou Termini, și o altă tentativă de furt de portofel la stația de metrou Flaminia, unde un cubanez de 24 de ani a fost prins în flagrant delict.

Într-un alt incident la stația de metrou Barberini, un bărbat georgian de 42 de ani a fost oprit după ce a furat un smartphone de la un turist chinez. 

Toate victimele au depus plângeri, iar toate arestările au fost validate. Cu toate acestea, procedurile se află încă în faza de anchetă preliminară, iar suspecții trebuie considerați nevinovați până la pronunțarea unui verdict final.

Carabinierii continuă să intensifice controalele în zonele turistice și să monitorizeze activitatea infracțională pentru a asigura siguranța turiștilor și a cetățenilor din Roma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel