Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O femeie a născut în fața spitalului, ajutată de un taximetrist și câteva asistente: „Cea mai frumoasă călătorie din viața mea”
WhatsApp
În miez de noapte, pe străzile încă pustii ale Romei, un taximetrist a devenit erou pentru o femeie aflată într-o situație disperată. Bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost chemat să transporte o gravidă la spitalul Villa San Pietro. Ceea ce a urmat a depășit cu mult așteptările unei curse obișnuite de taxi.
Italia. O femeie a născut în fața spitalului, ajutată de un taximetrist și câteva asistente: „Cea mai frumoasă călătorie din viața mea” / Foto: Unsplash

Eroul neașteptat al serii, taximetristul Massimo Manni, cu o experiență vastă ca portar de spital timp de zece ani, a fost martorul și participantul principal la nașterea unui copil chiar în interiorul taxiului său.

Bărbatul și-a folosit experiența și cunoștințele medicale pentru a gestiona situația cu calm și dexteritate.

 

Bebeluș născut în taxi

 

Totul a început când taximetristul a primit un apel pentru a ridica un cuplu la Grottarossa. Însă, în momentul în care a ajuns la locul indicat, a găsit o scenă cu totul neașteptată: o femeie însărcinată avea dureri și deja îi fusese ruptă apa. Fără să ezite, Manni a intervenit imediat, înțelegând că nu mai era timp de pierdut și că era vital să ajungă cât mai repede la spital.

"Nu mai era timp de pierdut. Trebuia să o duc imediat la spital, altfel copilul s-ar fi născut acolo, în fața intrării în casa cuplului, un cuplu de tineri străini”, povestește el conform Il Messaggero.

Bărbatul a menținut situația sub control pe timpul drumului, încurajând cuplul și asigurându-se că ajung la spital în siguranță. În timp ce se îndreptau către spital, starea femeii s-a înrăutățit, iar taximetristul a trebuit să acționeze rapid și hotărât. Dar cu doar câteva minute înainte de a ajunge la spital, copilul a început să vină pe lume.

 

Gravida a născut alături de două asistente în curtea spitalului

 

Cu toate că situația era tensionată, șoferul a reușit să ajungă la spital în timp util, iar asistentele medicale au intervenit imediat pentru a asigura o naștere sigură și sănătoasă. Cu ajutorul lui Manni și al personalului medical, femeia a adus pe lume un copil sănătos, iar momentul a fost întâmpinat cu bucurie și uimire de toți cei prezenți.

„Am intrat cu taxiul meu în zona camerei de urgență și am început să claxonez pentru a-i avertiza pe medici. Apoi am coborât din mașină pentru a o ajuta pe doamna să iasă, dar când am deschis ușa, capul copilului era practic deja afară.

În câteva secunde au sosit două asistente medicale. Cu toții împreună am scos-o pe viitoarea mamă din mașină, dar nu mai era timp. Nu aveam cum să o ducem în sala de nașteri. Așa că am întins-o pe jos, în fața mașinii mele, și într-un minut copilul s-a născut", spune uimit șoferul.

 

Părinții intenționează să boteze copilul ca pe taximetristul erou

 

După naștere, taximetristul a fost întâmpinat cu recunoștință și emoție de către părinți, care i-au mulțumit din inimă pentru intervenția sa salvatoare.

„Proaspătul tată, m-a îmbrățișat strâns și printre lacrimi, mi-a mulțumit de nenumărate ori. Era în culmea fericirii. Tot ce spunea era că fără mine nu ar fi reușit niciodată. A fost cea mai frumoasă călătorie din viața mea”, mărturisește taximetristul.

În final, acesta a plecat de la spital cu o poveste incredibilă de spus.

"Eram la volan și încă tremuram de emoție și chiar de puțină îngrijorare. A fost o cursă nebună, am încercat să o fac cât mai repede posibil, fără să ne pun în pericol siguranța. Orice s-ar fi putut întâmpla, dar din fericire totul a decurs bine. Măcar o dată să nu mai vorbim de rău taximetriști. Suntem o categorie care este adesea criticată și totuși acest episod confirmă rolul social pe care îl jucăm adesea cu mașinile noastre", conchide Manni.

Copilul nu are încă un nume, dar cuplul nu exclude ca acesta să se numească Massimo, la fel ca bărbatul care l-a ajutat să vină pe lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel