Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O badantă româncă a "plătit scump" încrederea pe care a avut-o într-o conaţională. De ce a fost în stare "prietena" sa
WhatsApp
O badantă româncă a plătit scump pentru încrederea acordată unei prietene, tot de naţionalitate română. Păţania femeii a ajuns în presa italiană, fiind compătimită pentru situaţia sa.

"S-a încrezut orbește în prietena și compatrioata sa, atât de mult încât i-a înmânat cardul. Iar „prietena” a profitat de ocazie pentru a-i goli contul curent, dispărând cu 6 mii de euro", scrie ilrestodelcarlino.it.

Jefuita este o îngrijitoare de naţionalitate română, care lucrează la Pesaro.

În ultimele, femeia luni s-a întors în țara ei din motive familiale. Dar întoarcerea acasă nu i-ar fi permis să încaseze indemnizația de șomaj care îi este plătită lunar de INPS pe contul curent al băncii Pesaro. Așa că i-a dat instrucțiuni unei prietene să retragă banii din contul său bancar prin intermediul unui bancomat și să îi trimită prin poștă în alt cont din România.

Prietena ei, tot o îngrijitoare care lucra la Pesaro, a fost de acord să îi ofere acest serviciu „bancar”, dar în realitate s-a gândit imediat la cum să îi cheltuie.

De fiecare dată când banii INPS ajungeau în cont, prietena ei îi retrăgea și îi punea în buzunar fără să îi trimită proprietarului legitim din România. 

De fapt, aceasta din urmă a retras totul din cont în câteva luni, în jur de 6000 de euro, și a folosit banii pentru a cumpăra ceea ce își dorea.

La întoarcerea în Pesaro, femeia jefuită a mers la poliție pentru a-și denunța falsa prietenă pentru delapidare. Aceasta a dispărut, însă a fost identificată de autorităţi. Odată chemată la secția de poliție, falsa prietenă nu a dorit să dea explicații cu privire la motivul gestului ei și nici nu a returnat banii retrași și cheltuiți ilegal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel