Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un moldovean fără adăpost a încercat să deschidă un cont cu acte false. Culmea, polițiștii l-au arestat "la domiciliu"
WhatsApp
Un moldovean a încercat să facă tranzacții bancare folosind acte românești false. Culmea, polițiștii l-au arestat "la domiciliu", deși bărbatul locuiește pe străzi. 
Prințul Paul al României a fost arestat în Malta la trei ani după ce a fugit de justiția română / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un bărbat fără adăpost a fost arestat în timp ce încerca să deschidă un cont PostePay la Tivoli folosind documente false din Italia și România.

Incidentul a avut loc recent la Poșta Italiană din Piazza Queva, unde angajații au devenit suspicioși în fața documentelor prezentate de individ.

PostePay este un serviciu oferit de Poșta Italiană, care constă într-o carte preplătită utilizată pentru diverse tranzacții financiare. Aceasta poate fi utilizată pentru efectuarea plăților online, retragerea de numerar de la bancomate și alte operațiuni bancare. Este populară în Italia și este adesea utilizată pentru a efectua plăți și tranzacții în mod convenabil și sigur.

Moldoveanul se află în arest ”la domicilu”

 

După ce au alertat autoritățile, carabinierii au efectuat verificări amănunțite asupra actelor de identitate furnizate de bărbat. Colaborând cu autoritățile locale și cu Ambasada României, s-a constatat că documentele erau falsificate. Bărbatul, originar din Moldova, a fost arestat în flagrant delict și documentele falsificate au fost confiscate.

Citește și: Mobilizare exemplară: Românii au strâns bani pentru familia lui Petronel, mort în Italia, după ce banca le-a blocat contul

Potrivit anchetatorilor, operațiunea de falsificare a documentelor și de deschidere a unui cont PostePay ar fi putut fi parte a unui plan mai amplu de spălare a banilor, în care banii obținuți ilegal prin diverse escrocherii online ar fi fost "curățați". Acest lucru ar putea implica și cetățeni moldoveni într-un sistem criminal complex.

Bărbatul se află acum în arest la domiciliu, așteptând audierea în fața judecătorului, scrie Il Corriere della Citta

Autoritățile continuă investigația pentru a stabili întreaga amploare a schemei și a posibilelor complicități.

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel