Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Mama româncă ce și-a pierdut fiicele sub tren își strigă durerea: „Multe întrebări vor rămâne fără răspuns”
WhatsApp
Mama româncă ce și-a pierdut cele două fete s-a întors în Italia pentru a plânge cel mai grav dezastru pe care îl poate atinge și un părinte. Bunica Tatiana este cu ea.
Italia. Mama româncă ce și-a pierdut fiicele sub tren își strigă durerea: „Multe întrebări vor rămâne fără răspuns”

„Este o durere imensă, nu pot să găsesc cuvinte. Multe întrebări vor rămâne fără răspuns. Erau două fete foarte responsabile, nu-mi explic”, spune Tania, mama româncă a fetelor.

Procesiunea de doliu la casa Giuliei și Alessiei a continuat fără încetare. Un lung șir de mașini, rude și prieteni, buchete de flori sunt în fața porții pentru a mărturisi încă o dată apropierea tuturor, dar și șocul și sentimentul de tragedie împărtășite în aceste ore de la periferia Bologna din Italia.

Tatăl Vittorio plânge fără încetare. El repetă că nu are nicio explicație pentru ceea ce s-a întâmplat. Și este clar că nu poate accepta un astfel de sfârșit. „Nu am vrut să meargă la discotecă”, le-a spus el rudelor apropiate din jurul lui, „dar ele au insistat și am cedat. M-aș fi dus să le iau, apoi oboseala și reasigurările lor că vor fi bine...”, spune părintele care nu poate accepta o soartă atât de crudă. De asemenea, tatăl fetelor a spus că pentru cele două era prima dată singure cu trenul spre Riviera. În general, acea călătorie o făceau împreună.

Italia. Fiicele unei românce au fost lovite de tren. Și-au pierdut viața

 

„Cum pot să mă descurc fără micuțile mele de acum?”

 


Ștefania este sora mai mare, în vârstă de 23 de ani, fiica Taniei. „Cum pot să mă descurc fără micuțile mele de acum?”. Ștefania s-a născut în România, dintr-o relaţie anterioară de-a mamei. Trăia însă în casa lui Vittorio, care a crescut-o ca pe propria fiică.

Încă nu există o dată pentru înmormântare, spune primarul, care continuă să țină legătura cu Sediul Poliției Rimini în așteptarea autorizației pentru predarea trupurilor neînsuflețite și, astfel, pentru a le putea înmormânta. Cu siguranță în formă publică și în interiorul bisericii Madonna del Buonconsiglio, lângă facilitățile sportive și la câțiva pași de Primărie.

Va fi doliu în oraș. Giulia, Alessia, Ștefania și tata Vittorio erau ca un întreg, uniți. Nimeni nu și-ar fi putut imagina vreodată o asemenea nenorocire.

 

Giulia şi Alessia au fost jefuite în club

 

Prietenii fetelor povestec şi ce s-a petrecut în ultima noapte din viaţa Giuliei şi a Alessiei. Acestea au ajuns în Riccione sâmbătă după prânz, iar apoi au petrecut până spre dimineaţă într-un club numit Peter Pan. Un hoţ i-a furat geanta Giuliei, unde adolescenta avea portofelul şi telefonul. Aşa că surorile s-au trezit într-o situaţie delicată: fără bani, rămase doar cu telefonul aproape descărcat al Alessiei, departe de casă. Atunci, un tânăr de 24 de ani le-a observat şi s-a oferit să le conducă acasă. În maşină, i-a împrumutat telefonul său mobil mezinei, care şi-a sunat imediat tatăl. „Venim acasă!”, i-a spus părintelui îngrijorat.

Au ajuns în gară la 06:50. Managerul unui bar din gară confirmă că le-a văzut în jurul acestei ore, iar Giulia i-a povestit în detaliu cum a fost jefuită. Alessia era desculţă şi ţinea în mână ghetele de culoare neagră. Potrivit unor surse, Giulia a fost prima care s-a avântat să traverseze şinele, în timp ce Alessia, care stătea aşezată pe peron, a venit din urmă. „Ce faceţi, opriţi-vă!”, le-a strigat managerul, care sesizase pericolul.

Comisarul Rosanna Lavezzaro a declarat că totul s-a petrecut extrem de rapid. Conductorul trenului le-a văzut pe surori şi a activat imediat frânele şi semnalele sonore. Din păcate, întrucât viteza era de 200 de kilometri la oră, iar distanţa de frânare - mult prea mică. Tragedia a fost imposibil de evitat. Acesta a mărturisit că prima oară i-a ieşit în cale Giulia, iar apoi Alessia. „Am auzit un zgomot puternic. Apoi, toată lumea ţipa”, spune managerul barului. „Parcă ar fi detonat o bombă”, îşi aminteşte şi Stefano, un tânăr de 32 de ani care a confirmat că a văzut-o pe una din fete întinzând braţul către cealaltă, ca şi cum ar fi vrut să o salveze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel