Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia introduce ”bonul de energie”: Facturile la electricitate și gaze vor fi modificate
WhatsApp
Facturile la energie electrică și gaze din Italia vor arăta diferit începând cu 2025.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Începând cu 1 iulie 2025, facturile la gaze și energie electrică din Italia vor avea o nouă înfățișare. Acestea vor fi simplificate pentru a ajuta clienții să își gestioneze mai ușor costurile și consumul. Schimbările au fost anunțate de Arera, autoritatea publică responsabilă cu energia, care a aprobat recent o rezoluție cu toate detaliile tehnice.

Această reformă, descrisă de președintele Arera, Stefano Besseghini, ca fiind „dorită de mult timp și de mulți”, are scopul de a pune consumatorii în centrul atenției. Noua structură a facturilor va permite verificarea consumului și a alegerilor de eficiență energetică și va facilita comparațiile între diferitele oferte de pe piață. Este un pas important înainte, continuând modernizarea începută cu „factura 2.0” în 2014.

Noi facturi la gaze și energie electrică în Italia. Ce va fi diferit pe noua factură?

 

Facturile vor fi structurate în cinci secțiuni clare:


Prima pagină - Aici vor fi indicate suma de plătit și informațiile despre client, precum tipul de serviciu, contractul de furnizare, facturarea și plățile.

Un „bon de energie” pentru transparență - Acesta este echivalentul unei chitanțe care va detalia costul total al energiei electrice sau gazului și modul în care a fost calculat. Vor fi prezentate volumele de energie utilizate, prețurile și cheltuielile fixe. Elementele de cheltuieli vor include achiziția de energie, taxele de sistem, TVA, accize, bonusuri, dobânzi și taxa de licență Rai.

Caseta cu oferte - Va conține toate detaliile ofertei active pentru client, pentru o claritate sporită.

Elementele informaționale esențiale - Secțiunea va include date tehnice privind alimentarea, citirile și consumul, puterea maximă retrasă, istoricul plăților și alte detalii importante.

Informații suplimentare - Acestea vor fi accesibile prin intermediul unui URL sau cod QR și vor oferi informații suplimentare pentru cei interesați de o înțelegere mai profundă a facturii.

Bonul de energie va fi similar unei chitanțe, care va detalia costurile și cantitatea de energie utilizată. Acest bon va ajuta consumatorii să înțeleagă mai bine structura prețurilor și să compare ofertele mai ușor.

Furnizorii de energie vor avea la dispoziție 12 luni pentru a se adapta la noul format de factură. Glosarul care va conține definițiile principalelor articole din noua factură va fi aprobat ulterior, pentru a asigura o uniformitate în interpretarea termenilor și facilitarea comparațiilor între furnizori.

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N










Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel