Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia interzice accesul tuturor celor care vin din aceste șapte țări. Ministrul Speranza: „Vom urma calea prudenței maxime“
WhatsApp
Italia a anunțat, vineri, că interzice intrarea în țară a celor care au fost în Africa de Sud în ultimele două săptămâni pe fondul temerilor legate de o nouă variantă de coronavirus.

Interdicția se aplică în Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Swaziland.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a declarat că oamenii de știință studiază noua variantă B.1.1.529, "iar între timp, vom urma calea prudenței maxime", în încercarea de a opri noua variantă a virusului, numită deja „varianta groazei”. 

Italia interzice accesul tuturor celor care vin din aceste șapte țări

 

„Am semnat o nouă ordonanță care interzice intrarea în Italia pentru oricine a fost în Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini, în ultimele 14 zile”, a anunțat vineri dimineața ministrul Sănătății, Roberto Speranza. Oamenii noștri de știință lucrează din greu pentru a studia noua variantă B.1.1.529”, a afirmat Roerto Speranza.

Germania și Italia s-au alăturat, vineri, Marii Britanii și au interzis majoritatea călătoriilor din Africa de Sud, în timp ce guvernele se străduiesc să prevină răspândirea unei noi variante Covid-19 cu un număr mare de mutații. Marea Britanie a interzis intrările din 6 state sudafricane, Austria din 7, la fel și Israel, Germania doar din Africa de Sud.

Ca un semnal de alarmă, Uniunea Europeană a propus separat interzicerea călătoriilor din Africa de Sud.

Tulpina B.1.1.1.529, "cea mai gravă pe care am văzut-o până acum" 

 

Executivul UE "va propune, în strânsă coordonare cu statele membre, activarea frânei de urgență pentru a opri călătoriile aeriene din regiunea Africii de Sud din cauza variantei îngrijorătoare B.1.1.529", a transmis vineri pe Twitter șefa UE, Ursula Von der Leyen.

Marea Britanie a anunțat că toate zborurile din Africa de Sud și din aceleași țări vecine vor fi interzise începând de vineri, de la ora 1200 GMT.

Varianta B.1.1.529, descoperită în Africa de Sud, are 32 de mutații, se răspândește mai repede decât temuta variantă Delta și este super-rezistentă la vaccinuri.

Un expert britanic a descris varianta, cunoscută sub numele de B.1.1.1.529, ca fiind "cea mai gravă pe care am văzut-o până acum" și a declarat că există îngrijorarea că are potențialul de a se sustrage imunității, relatează BBC.

În Europa a fost confirmat primul caz, în Belgia.

Doar 59 de cazuri confirmate au fost identificate până acum în Africa de Sud, Hong Kong și Botswana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel