Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Fiicele unei românce au fost lovite de tren. Și-au pierdut viața
WhatsApp
Două surori au fost, ieri dimineață, lovite și ucise de un tren în Riccione, provincia Rimini din Italia. Fetele, în vârstă de 15 și 17 ani, sunt ale unei românce.
Italia. Fiicele unei românce, copleșite de un tren: „Am auzit o bubuitură puternică”

Giulia și Alessia au murit ieri dimineață, în jurul orei locale 06:40, la gara Riccione. A fost un impact teribil, iar acum polițiștii încearcă să stabilească dinamica exactă a tragediei care s-a petrecut sub ochii călătorilor ce așteptau trenul.

Cele două fete locuiau împreună cu tatăl lor, cu origini sardiniene, și sora lor mai mare, în Madonna di Castenaso, în via Montanara. Ștefania, sora mai mare a celor două fete lovite de tren, este fiica mamei românce din altă relație, nu de la tatăl lor, Vittorio, cu care românca le-a avut pe Giulia și Alessia. Se cunoaște momentan faptul că mama lor a plecat de câteva luni în România, probabil din luna decembrie, iar acum avea grijă de cele trei surori Vittorio, care „făcea tot posibilul pentru toată lumea”. „Preferăm să nu vorbim”, explică Ștefania. „Este un moment tragic pentru noi”.

Italia. Un microbuz cu români s-a răsturnat: Mai multe victime

 

Una dintre surori a încercat să o salveze pe cealaltă

 

Conform mărturiei celor prezenți la accident, una dintre cele două fete stătea pe peron, în timp ce cealaltă stătea pe chei. La un moment dat, una din fete a coborât la liniile de cale ferată și să încerce să o salveze sau poate să o ajute să se ridice pe sora ei. Nici țipetele celorlalți călători și nici fluierul insistent al mecanicului de tren, sosit la Riccione de la Pescara, nu le-au ajutat pentru a le salva. Un tren care, în condiții optime de siguranță, poate ajunge la 200 de kilometri pe oră, iar această viteză nu le-a lăsat nicio scăpare.

Într-o clipă, într-un singur vuiet, viețile Giuliei și Alessiei au dispărut. Imediat au fost alertate serviciile de urgență. La fața locului au intervenit agenții de la sediul Poliției, criminaliștii poliției de stat, carabinierii din Riccione și pompierii din Rimini.

 

 

 

„Am auzit o bubuitură puternică și am început să țipăm cu toții”

 

Cele două surori, imediat ce au intrat în gară, s-au apropiat de patronul barului care alimenta automatele. „O fată îmbrăcată în negru m-a întrebat ceva și nu părea prea lucidă. Apoi a plecat și s-a întâlnit cu o altă fată care ținea niște cizme în mână”. Una a fost Giulia, cealaltă Alessia. Bărbatul le vede îndreptându-se spre al doilea peron unde trenul spre Ancona era deja oprit. „Am început să țip și eu și alții care erau în gară. În mijlocul țipetelor am auzit fluierul trenului Săgeata Roșie trecând pe prima cale ferată. Apoi o bubuitură puternică și am început să țipăm cu toții”, mai spune el şocat. „Nu a fost ușor pentru autorități să stabilească identitatea celor două fete”.

Singurul indiciu a fost un telefon mobil extrem de deteriorat din cauza impactului. Prin intermediul lui, tatăl celor două fete a fost depistat și a fost chemat pentru a recunoaște rămășițele fiicelor lui și ale româncei. A petrecut ore întregi în birourile poliției din Rimini pentru a reconstitui în detaliu ultimele momente din viața fiicelor sale. Cu ajutorul camerelor s-a putut vedea cum fetele au intrat în gară, dar nu și momentul impactului. Reconstituirea momentelor imediat premergătoare impactului s-a făcut doar grație mărturiilor oamenilor prezenți.

Cele două surori nu au trecut neobservate. Aproape toți martorii le-au descris ca fiind obosite și epuizate, poate după o seară petrecută fără somn. Ca mulți adolescenți, au luat trenul spre Riccione cu intenția de a se întoarce acasă dimineață, după ce probabil au dansat toată noaptea.

Italia. O mamă româncă a doi copii a plătit cu viața pentru că voia să-l părăsească pe partenerul aflat în închisoare: Fiul de 15 ani, arestat - VIDEO

 

Tatăl celor două victime este cunoscut în Italia

 

„În numele întregii comunități din Riccione, exprim profundă durere pentru ceea ce s-a întâmplat în gara noastră și condoleanțe pentru familia afectată de această tragedie cumplită. În acest moment de durere față de familia acestor două tinere, le suntem aproape. Anchetatorii lucrează pentru a face lumină asupra celor întâmplate”, a scris primarul orașului Riccione Daniela Angelini într-o postare pe rețelele de socializare.

Unii prieteni și rude au adus buchete de flori în casa Madonna di Castenaso (Bologna) unde locuiește familia. Tatăl celor două victime este cunoscut în Italia, fiind proprietarul unei firme de mutări.

Italia. Badantă româncă, pusă sub acuzații grave după ce a lucrat la un azil de bătrâni

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv   

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel